TIC

  • 05/01/2018

Estudi energètic de les solucions TIC en PIMES

El projecte Microtic defineix les bases tècniques i el model de negoci d’una micro-solució per a les petites i mitjanes empreses a partir de les necessitats i requeriments d’aquestes i amb un enfocament en l’eficiència energètica. El projecte ha analitzat diverses PIMES i està en la fase de disseny final de la solució.

  • 08/02/2017

L'ocupació en el sector de les noves tecnologies creix un 13,4% des de l'any 2013

L'ocupació en el sector de les noves tecnologies ha crescut un 13,4% des de l'any 2013, més que cap altre, aconseguint gairebé 440.000 afiliats ocupats en la Seguretat Social.

  • 29/07/2016

La Generalitat de Catalunya impulsa la creació del Clúster de Manufactura Avançada

La Generalitat de Catalunya impulsarà la creació del Clúster de Manufactura Avançada, que agruparà les empreses i agents catalans que treballen en aquest sector. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en una reunió de treball amb empresaris de l’àmbit de la impressió 3D dins el marc de la fira Ind(3D)ustry, que s'ha celebrat a Barcelona.
 
  • 18/12/2015

Una visió global d'iniciatives smart a les ciutats

El reguitzell de ciutats d’arreu del món que han engegat iniciatives per ser intel·ligents i gestionar els recursos i els consums d’una manera més eficient és molt gran.

  • 07/12/2015

Tendències d'il·luminació intel·ligent

Us imagineu ser davant d'una obra d'art d'un museu i rebre informació de les seves característiques i de l'autor al vostre mòbil gràcies al punt de llum que l'il·lumina? Aquest exemple d'smart lighting és més a prop del que ens pensem. L'IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) està investigant en els seus laboratoris aquesta aplicació, possible gràcies a la comunicació per llum visible (VLC). Es tracta d'una tecnologia que fa que el LED sigui capaç, alhora, d'emetre llum i funcioni com a un node de comunicació de dades, a l'estil d'un gateway.
 
  • 18/05/2017

Neix l'Associació de Professionals TIC de Catalunya

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha presidit la constitució del nou organisme, que integra l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya i l’associació GrausTIC.

  • 25/10/2016

Radiografia al sector de les tecnologies de la salut a Catalunya

Aquestes jornades van servir per, entre altres aspectes importants, exposar les tecnologies que formen part de l’àmbit sanitari. Entre elles la realitat virtual, la impressió 3D, la medicina regenerativa, la robòtica, la intel·ligència artificial, la nanotecnologia, les TIC, els sensors i la Internet de les Coses.

  • 24/03/2016

«Millorem les plataformes tecnològiques per poder automatitzar i maximitzar l'eficiència dels processos»

Entrevista a David González, director Sistemes d'Informació de Port de Tarragona

 
Quina és l'estratègia que està seguint Port de Tarragona des del punt de vista de les comunicacions dintre del projecte Smart?
  • 11/12/2015

Un esdeveniment monitoritzat energèticament

A qualsevol acte, esdeveniment o trobada d’una certa mida s’hi pot visualitzar, gestionar i controlar l’energia d’una instal·lació en temps real per aconseguir una millor gestió d’aquesta.

  • 20/10/2015

Les TIC, una autèntica revolució en el tractament dels pacients

Els tractaments mèdics d'algunes malalties com la depressió, l'esquizofrènia, l'alcoholisme o l'Alzheimer podrien viure un canvi absolut gràcies a les possibilitats que ofereixen les TIC.