NASA

  • 17/07/2019

Microxips fabricats a la UPC mesuraran el vent de Mart

El grup de recerca en Micro i Nanotecnologies de la UPC ha participat en el disseny, la fabricació i la calibració del sensor de vent de l’instrument MEDA, que viatjarà a Mart en la missió de la NASA ‘Mars2020’.

  • 22/05/2018

La UPC arriba a Mart

La UPC ha participat a la creació de Twins, una estació meteorològica a bord del mòdul que forma part de la missió InSight (acrònim d’Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) de la NASA, anomenat, també, InSight.

  • 09/06/2017

La NASA guardona un jove català de 16 anys

La NASA ha distingit l'estudiant català de 16 anys Joel Romero amb el segon premi dels guardons propis que atorga l'agència nord-americana aeroespacial en la Fira Internacional de Ciència i Tecnologia d'Intel (Intel Isef), pel seu disseny d'un sistema de telepresència per operar en la superfície de Mart.

  • 25/08/2016

Les investigacions de la NASA estan a l'abast de tothom de manera gratuïta

Durant els darrers anys, la NASA s'ha adaptat als nous temps i a les noves tendències i ha millorat l'accessibilitat i la transparència de la seva activitat.

  • 05/07/2016

Juno ja ha arribat a Júpiter

Aquesta nau de la NASA ha assolit el seu objectiu de viatjar fins a Júpiter després de quatre anys i onze mesos, 3.000 quilòmetres de trajecte i una inversió de 1.100 milions de dòlars.

  • 09/04/2019

La NASA i el MIT creen un avió amb ales flexibles que canviaran per fer el vol més eficient

Investigadors del l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i la NASA han desenvolupat una ala d'avió que pot canviar de forma i augmentar l'eficiència del vol, la producció i el manteniment de l'aeronau.

  • 09/11/2017

Uber i la NASA uneixen forces en el projecte dels taxis voladors

Uber ha trobat un nou soci en la NASA, fet que els permetrà arrencar amb les proves l’any 2020 a la ciutat nord-americana de Los Angeles.

  • 04/11/2016

EmDrive, un propulsor sense combustible que desafia les lleis de la física

La revista científica Science Alert ha revelat que l'enginyer Roger Shawyer ha patentat una nova versió del motor sense combustible EmDrive a l'Oficina de Propietat Intel·lectual del Regne Unit. Segons l’inventor, aquest propulsor permetria fer un viatge a Mart en només unes setmanes.

  • 24/08/2016

Aquest dron cercarà vida a l’oceà del satèl·lit Europa

Després de quatre anys d'inversions i recerca, l'empresa alemanya Bremen Robotics Innovation Center ha acabat el prototip del seu projecte EurEx (Europa Explorer).

  • 12/04/2016

La NASA recupera el control del telescopi Kepler

El telescopi Kepler ha estat una eina primordial durant els últims vuit anys per a investigar, explorar i descobrir exoplanetes, així com per a mostrar-nos fenomens astronòmics.

Pàgines