indústria

  • 06/11/2019

L’enginyera Alícia Casals i la iniciativa Robolot, premiats a la “Nit de la Robòtica”

La cinquena edició de la “Nit de la Robòtica”, organitzada per la Comissió d’Indústria 4.0, va premiar la trajectòria professional de l’enginyera i informàtica Alícia Casals i la iniciativa educativa Robolot. L’acte, que es va celebrar dijous 24 d'octubre de 2019 al Recinte Modernista de Sant Pau, el va cloure la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui va destacar que la fortalesa del sector de la robòtica a Catalunya.

  • 23/09/2019

Desenvolupen nous materials en pols metàl·lica per al sector industrial

Desenvoluparan i fabricaran materials en pols de caràcter metàl·lic, intermetàl·lic i ceràmic, per a aplicacions industrials, mitjançant processos de producció avançats.

  • 25/02/2019

L’economia circular, una oportunitat per a Catalunya

Aquest nou paradigma es basa en millorar els resultats econòmics de les empreses, aprofi tar els recursos tant com sigui possible i reduir la generació de residus al mínim, amb un impacte ambiental i social positiu.

  • 08/01/2019

Es lliuren els Premis Bonaplata 2018 per a la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic

L’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC) va celebrar el passat 4 de desembre l’acte de lliurament de la 26a edició dels Premis Bonaplata per la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic i la 20a edició dels Premis Bonaplata per a Joves.

  • 20/01/2017

Siemens i l'Institut Nacional de Ciberseguretat creen un laboratori per protegir la indústria

El grup industrial i tecnològic alemany Siemens i l'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) han creat un laboratori per a millorar, impulsar i protegir la indústria. La instal·lació, que s'ubicarà a Lleó, servirà com a banc de proves per desenvolupar eines, procediments i controls de seguretat com a recurs de l'organisme públic dependent del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

  • 04/11/2019

Una mà de ferro, un projecte de mina intel·ligent i un software per a funcions d'intel·ligència artificial, guanyadors del IOT Solution World Congress 2019

El recinte de la Fira de Barcelona va acollir la setmana passada la cinquena edició del IOT Solution World Congress (IOTSWC) de 2019, així com l’entrega dels premis IOT Solution Awards. Els guanyadors han sigut dues companyies franceses, amb un guant biònic i un software ue integra funcions d’intel·ligència artificial, i un projecte de mina intel·ligent d’una empresa finlandesa per a una productora energètica russa.

  • 03/04/2019

Enginyers Industrials de Catalunya crea el seu Consell de Formació i Ocupació

Enginyers Industrials de Catalunya (EIC) ha creat el seu Consell de Formació i Ocupació “per afavorir la disposició, retenció i creixement del talent al país”, segons paraules del president del Consell i de l’Òrgan Consultiu que hi donarà suport, Ignasi Rafel.

  • 20/02/2019

La programació sense codis revoluciona el mercat possibilitant la creació d’aplicacions pròpies, barates i independents

La creació i el desenvolupament d'aplicacions pròpies elaborades en un únic dia i sense la necessitat de programadors és el futur d'una indústria que es comença a asseure en un món denominat 'Low Code' (pocs codis) i s’introdueix a l’univers 'No Code' (sense codis).

  • 23/03/2017

Indústria i serveis tornen a facturar com abans de la crisi

La xifra de negocis dels dos sectors augmenta en un 13,1% i en un 7,7% respectivament, al mes de gener, segons l'Institut Nacional d'Estadística.

  • 17/01/2017

La pime industrial constata l’optimisme

La pime industrial constata l’optimisme

Pàgines