estalvi energètic

  • 27/10/2017

Desenvolupen una nova tecnologia per facilitar la rehabilitació d'edificis amb un consum gairebé nul

Aquesta solució facilita la presa de decisions tècniques en rehabilitacions energètiques en edificis no residencials i es basa en la definició arquitectònica de l'edifici tenint en compte les condicions climàtiques i l'ús.

  • 05/01/2016

Un aerogenerador marí 'low cost'

Els investigadors del Departament d’Enginyeria Civil i Ambiental de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Climent Molins i Alexis Campos, han dissenyat i patentat una plataforma flotant més eficient.

  • 27/11/2015

Un joc virtual per estalviar energia a la llar

Families de Plymouth, al Regne Unit, implementaran nous hàbits per estalviar entre un 15% i un 30% del consum energètic domèstic mitjançant un joc virtual creat dins del projecte europeu EnerGAware, que coordina el Grup de Recerca i Innovació a la Construcció de la UPC

  • 28/06/2017

La rehabilitació energètica d'edificis pot generar fins a un 79% d'estalvi en la despesa energètica d'un habitatge

La Generalitat de Catalunya presenta l'Observatori de l'estat energètic dels edificis de Catalunya, i crea un document per facilitar la lectura de la certificació energètica.

  • 11/12/2015

Un esdeveniment monitoritzat energèticament

A qualsevol acte, esdeveniment o trobada d’una certa mida s’hi pot visualitzar, gestionar i controlar l’energia d’una instal·lació en temps real per aconseguir una millor gestió d’aquesta.