Enginyeria

  • 08/11/2019

La primera edició del STEM Women Congress es celebrarà el proper divendres 15 de novembre

El STEM Women Congress pretén crear el primer pla d’acció conjunt per monitorar les iniciatives de STEM Women que s’impulsin des de l’àmbit públic i privat. El congrés tindrà lloc el proper divendres 15 de novembre a l’espai BITal, a l’Hospitalet de Llobregat, i comptarà amb diferents convidades i convidats, que explicaran la seva experiència personal i el seu projecte.

  • 04/11/2019

Una mà de ferro, un projecte de mina intel·ligent i un software per a funcions d'intel·ligència artificial, guanyadors del IOT Solution World Congress 2019

El recinte de la Fira de Barcelona va acollir la setmana passada la cinquena edició del IOT Solution World Congress (IOTSWC) de 2019, així com l’entrega dels premis IOT Solution Awards. Els guanyadors han sigut dues companyies franceses, amb un guant biònic i un software ue integra funcions d’intel·ligència artificial, i un projecte de mina intel·ligent d’una empresa finlandesa per a una productora energètica russa.

  • 28/10/2019

Les astronautes Meir i Koch duen a terme el primer passeig espacial format exclusivament per dones

Les astronautes estatunidenques Jessica Meir i Christina Koch han fet història realitzant la primera missió espacial formada únicament per dones. La missió va tenir lloc el 18 d’octubre i va ser retransmesa amb gran audiència a través de diferents plataformes digitals.

  • 17/10/2019

“L’oficina tècnica de Serveis Industrials de BETWEEN Technology s’encarrega de tota la gestió del projecte d’enginyeria”

Parlem amb Álvaro Pizarro, director de la Unitat de Negoci de Serveis Industrials de BETWEEN Technology, sobre la seva experiència en el desenvolupament de projectes i la gestió de serveis industrials.

  • 07/08/2019

Enginyeria i informàtica, les carreres amb més ocupabilitat

Fa poc que ha acabat el curs i els joves que han finalitzat els seus estudis es troben en la difícil tasca de trobar feina. Les possibilitats d’aconseguir un lloc de treball no són les mateixes per a tothom, existeixen moltes diferències segons els estudis que s’hagin cursat.

  • 06/11/2019

L’enginyera Alícia Casals i la iniciativa Robolot, premiats a la “Nit de la Robòtica”

La cinquena edició de la “Nit de la Robòtica”, organitzada per la Comissió d’Indústria 4.0, va premiar la trajectòria professional de l’enginyera i informàtica Alícia Casals i la iniciativa educativa Robolot. L’acte, que es va celebrar dijous 24 d'octubre de 2019 al Recinte Modernista de Sant Pau, el va cloure la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui va destacar que la fortalesa del sector de la robòtica a Catalunya.

  • 30/10/2019

Una obra d’enginyeria trasllada un far danès i el salva del mar

El far danès Rubjerg Knude, situat al nord-oest de Dinamarca, estava fortament amenaçat per l’erosió del mar. La construcció té més de 120 anys d’història i, per tal de preservar-la, el passat dimarts 22 d’octubre van iniciar-se les tasques de rescat en una complexa operació d’enginyeria.

  • 25/10/2019

Nous motors dièsel que contaminen un 80% menys que els actuals

Un equip d’investigadors de l’Institut CMT-Motors Tèrmics, de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha participat en el desenvolupament d’un nou motor dièsel de baix consum que permet reduir les emissions contaminants un 80% respecte dels motors actuals.

  • 16/08/2019

El pont Hong Kong-Zhuhai-Macao, el pont sobre el mar més llarg del món

La gran obra d’enginyeria que s’emporta el títol de pont sobre el mar més llarg del món està a la Xina i té una llargada de 55 quilòmetres. D'acord amb els seus creadors, està dissenyat per a durar 120 anys i resistir terratrèmols i tifons.

  • 05/08/2019

“Només la dedicació, la professionalitat i l’entusiasme permeten que la formació i la recerca siguin comparables a les de països del nostre entorn”

Xavier Tort-Martorell Llabrés és professor a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de fa més de 30 anys.

Pàgines