La Xina posa en marxa la planta d'energia solar flotant més gran del món

Fa pocs dies que la Xina ha consolidat el seu lideratge de noves instal·lacions i de producció d'electricitat amb energia renovable gràcies a una aplicació innovadora de l'energia solar. Aquesta consisteix en la instal·lació de plaques fotovoltaiques sobre l'aigua, sobretot en embassaments. L'encarregada de fer-ho ha estat l'empresa xinesa Sungrow Power Supply, que la setmana passada va connectar a la xarxa elèctrica general el nou parc solar flotant d'Huainan, el més gran del món en aquest tipus d'instal·lacions.

Aquest parc solar flotant actualment té 166.000 plaques solars i una potència instal·lada de 40 MW, això pot arribar a produir l'electricitat equivalent al consum d'unes 15.000 llars. Entre els avantatges que proporcionarà la nova instal·lació, destaca que permetrà subministrar electricitat a una zona que fins ara es proveïa d'una central tèrmica de carbó. De fet, l'embassament on s'han col·locat aquestes plaques solars cobreix una zona on antigament hi havia una mina de carbó.

Les primeres grans instal·lacions d'energia solar flotant es van començar a posar en marxa entre 2014 i 2016 al Japó, Corea i el Regne Unit. Ara bé, la central xinesa d'Huainan marca un nou rècord tant en el nombre de plaques com en la potència total instal·lada. En tots els casos, els responsables de les instal·lacions destaquen que l'impacte ambiental d'aquest tipus de centrals és molt reduït a causa de què ocupen una superfície d'aigua en embassaments destinats a l'abastament d'aigua potable o la generació elèctrica (no en llacs naturals).

A finals de l'any passat, la Xina va produir 77,42 gigawatts d'energia solar, més que qualsevol altre país del món i el doble de la quantitat que va generar al 2015. A més, segons l'Administració Nacional d'Energia, l'11% de l'ús d'energia de la Xina és renovable. Per al 2030, aquest país asiàtic espera obtenir aquest nombre almenys fins a un 20% com un dels seus objectius en l'Acord de París sobre el canvi climàtic.

Publicat: 14/06/2017

Etiquetes:energia solar energia renovable energia sostenibilitat Xina

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El consum de les energies netes està estancat a Catalunya

  • 19/08/2019

La Generalitat admet que Catalunya no consumeix ni la meitat de les energies... Llegir més

Anàlisi de la situació de les energies renovables a Espanya

  • 29/06/2017

El CIEMAT (Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i... Llegir més

Japó construeix una planta solar sobre aigua

  • 22/04/2017

Més de 9.000 panells solars suren sobre l'aigua i l'energia es genera de forma... Llegir més