Vivendes impreses en 3D, un canvi en el sector de la construcció d’habitatges

Les impressores 3D ofereixen possibilitats il·limitades en el món de la construcció, no només d'objectes i productes sinó també d'habitatges. L'empresa ICON, especialitzada en impressió 3D a gran escala, ha presentat la seva impressora Vulcan que és capaç d'imprimir habitatges en 24 hores. L'empresa nord-americana s'ha aliat amb l'organització sense ànim de lucre New Story, que es dedica a aportar solucions internacionals d'habitatge per construir un total de 100 cases per a persones desfavorides a la República de El Savador.

L'empresa ha desenvolupat un mètode per imprimir una casa d'una sola planta, d'un total de 60,3 metres quadrats i en 24 hores. La impressora utilitza una mena de ciment menys dens, també conegut com morter. Es compon de materials fàcils de trobar, per la qual cosa s'espera que el proveïment de primeres matèries es faci de manera local. La fórmula d'aquest component està patentada per l'empresa i té la capacitat de ser tèrmicament aïllant i mal·leable.

Jason Ballard, un dels tres fundadors de ICON ha creat una rèplica de la seva oficina a Texas per a provar el primer prototip i comprovar el seu ús pràctic. "Instal·larem monitors de qualitat de l'aire, per controlar els sorolls i veure si deixa olors”, apunta. Un cop s'acabi l'estructura de l’habitatge Alchemy Builders, els socis de l’empresa construeixen el sostre, les finestres, les portes i fan la instal·lació de l’electricitat amb mètodes convencionals, i tot això dins del període de 24 hores. 

L’habitatge que es pot crear aquesta impressora té un cost de 10.000 dòlars, un preu que es pretén reduir a 4.000 dòlars perquè sigui realment accessible. Un cop l'empresa completi les proves de materials i l'ajust del disseny es traslladarà la impressora Vulcan a El Salvador per començar amb la construcció de la comunitat de 100 habitatges. Està previst establir un altre assentament de cases impreses en 3D als Estats Units, ja que aquest tipus de construccions tenen grans avantatges: la poca contaminació que produeix, la llibertat de disseny, tant corbes com línies rectes, el preu i la mínima generació de residus, que podrien suposar un canvi en el paradigma dels habitatges i una solució eficient davant l'escassetat de llars.

 

Publicat: 04/12/2018

Etiquetes:3D vivendes contrucció El Salvador Impressio3D

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Impressió 3D, el producte a mida

  • 13/08/2019

D’entre tots els trumfos que sorgeixen amb la irrupció de la indústria 4.0, la... Llegir més

Una impressora 3D crea el primer cor amb teixit humà

  • 16/04/2019

Científics de la Universitat de Tel Aviv han presentat un prototip de cor humà... Llegir més

La nova medicina s’imprimeix en 3D

  • 05/07/2018

TEXT: Lorena Farràs La Sara va néixer amb una malformació a la mà dreta que la... Llegir més