VÍDEO: Un vaixell autònom impulsat amb energies renovables

Les companyies noruegues Yara International ASA i Kongsberg Gruppen AS A han confirmat que estan en la fase final de fabricació del vaixell 'Yara Birkeland', un buc que no contaminarà, elèctric i que no necessitarà tripulació per a navegar.

Les empreses tenen previst fer el primer viatge a finals del 2018, amb una tripulació de 3 persones, que ajudaran a provar els sistemes de cara a la seva operació autònoma l’any 2020. Els primers viatges que realitzaran seran de curta distància, aproximadament 60 quilòmetres.

Aquest buc costarà 25 milions de dòlars, fet que implica tres vegades més que el preu d'un vaixell convencional per a contenidors. Tot i això, els responsables esmenten que tot es compensarà amb la reducció de costos operatius, salari dels tripulants (regularment necessiten 25 persones per operar) i combustible. Un estalvi que, segons estimacions de la mateixa companyia, seria entorn del 90%.

El 'Yara Birkeland' comptarà sistemes de GPS, radars, càmeres, sensors i estarà connectat en tot moment amb el centre de control de la companyia i ja té programats viatges per transportar 100 contenidors en 2018. Cal impulsar la regulació amb la qual els vaixells autònoms podran navegar lliurement per aigües regionals i internacionals, fet que l'Organització Marítima Internacional espera tenir llest per a poc després de 2020. 

 

 

Publicat: 26/07/2017

Etiquetes:vaixell autonom energies renovables vaixell eficient

Comparteix a
Cap vot de moment