VÍDEO: Uber mostra el nou camió autònom

Després de l’aliança amb Budweiser de l’octubre del 2016 per a lliurar una comanda de cerveses a bord d’un camió autònom, Uber ha presentat el primer camió autònom, que comporta una evolució tecnològica del vehicle de l’any passat. D’aquesta manera, Uber s’ha avançat a Google i Tesla en la carrera pel desenvolupament del camió autònom.

La principal novetat d’aquesta nova segona generació de camions autònoms és l’existència dels sensors LIDAR, desenvolupats per Uber i que utilitzen 64 canals creats específicament per a l’ús en camions. La nova divisió que s'encarregarà del desenvolupament d'aquests camions autònoms és coneguda com a Uber ATG (Advanced Technology Group).

Cal assenyalar que aquests nous camions autònoms estan certificats amb el nivell SAE 2, ja que l'objectiu no és substituir al conductor, sinó ajudar en trajectes de llarg recorregut en autopistes d'alta velocitat. Els camions d’Uber ja han iniciat proves a les carreteres de San Francisco amb la intenció d'expandir-se a altres regions dels Estats Units, on l'objectiu és crear aliances amb companyies que requereixin aquests serveis i així impulsar les regulacions necessàries per al seu ús.

 

 

 

Publicat: 03/07/2017

Etiquetes:uber camió autònom mobilitat autonoma vehicle autònom

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Uber i la NASA uneixen forces en el projecte dels taxis voladors

  • 09/11/2017

Uber ha trobat un nou soci en la NASA, fet que els permetrà arrencar amb les... Llegir més

Uber assoleix la fita de recórrer 160 km amb un camió sense conductor als EUA

  • 28/10/2016

Mentre seguim esperant que la conducció de cotxes autònoms sigui una realitat... Llegir més