VÍDEO: Elèctrica, sense radis i amb llums LED, la bicicleta del futur?

The Cyclotron és una bicicleta elèctrica fabricada en fibra de carboni i les rodes no tenen radis ni càmeres d'aire. Malgrat tot, una de les innovacions que més criden l’atenció és que disposa de llums LED a tota l’estructura de la bicicleta, incloent les rodes, que s'activen automàticament en llocs foscos. Aquesta il·luminació pròpia esdevé molt útil en camins sense enllumenat públic i permet que la bicicleta sigui molt més visible per a la resta de vehicles.
A més, la bicicleta amaga tots els cables a l’interior de l’estructura, evitant que n’hi hagi a la vista.
 
L’empresa que ha creat la que pot ser la bicicleta del futur és Cyclotron Cycles, situada a Niça (França), després de més de tres anys de desenvolupament.
Com no podia ser d’una altre manera, Cyclotron Cycles no ha oblidat la vessant «social» de la bicicleta i han dissenyat una app que permet conèixer les dades de cada viatge, com la velocitat o els quilòmetres recorreguts. A més a més, uns sensors avisen si la bateria és a punt d’esgotar-se i, fins i tot, el GPS ajuda a localitzar la bicicleta.
Ara que parlem de la bateria, cal indicar que és de liti i que ofereix una autonomia superior a les vuit hores. Està situada sota el seient i es pot retirar amb facilitat per carregar-se a qualsevol presa de corrent normal.
La innovació també rau en el sistema de finançament, atès que Cyclotron Cycles ha aconseguit els 50.000 euros necessaris per encetar el projecte mitjançant la plataforma de crowdfunding Kickstarter.
Les primeres unitats seran a la venta a partir de juny de 2017. 

Publicat: 18/07/2016

Etiquetes:innovació tecnologia bicicleta Cyclotron LED aerodinàmica disseny bateria elèctrica Vehicle eléctric

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Una start-up catalana crea les primeres supercomputadores sostenibles del món

  • 11/04/2019

L’Smart PodX, un nou sistema de Computing Immersion Cooling que es basa en la... Llegir més

La UPC inaugura un centre de recerca sense parets, integrat per sis grups de recerca consolidats

  • 05/04/2019

La posada en marxa del centre de recerca consolidat IDEAI-UPC ha de permetre... Llegir més