La UPC millora posicions al rànquing Webometrics i se situa al lloc 280 del món

El Ranking Web of Universities, conegut com a Webometrics, classifica més de dotze mil universitats i institucions d’educació superior segons una sèrie d’indicadors vinculats majoritàriament al volum i la qualitat de les seves pàgines web, però també té en compte producció científica d’excel·encia, com les publicacions acadèmiques més citades a la base de dades Scopus i els perfils més citats a Google Scholar.

En l’edició del gener la UPC millora 32 posicions i se situa al lloc 280 del món, col·locant-se entre les 300 millors institucions a escala internacional.

Pel que fa l’àmbit europeu, ascendeix deu llocs i passa del 119 al 109, mentre que en l’àmbit estatal manté les mateixes posicions que en l’edició anterior: setena a Espanya, tercera a Catalunya i primera universitat politècnica de l’Estat.

Bona evolució del nou web institucional

Aquesta edició del rànquing, elaborat pel Laboratori de Cibermetria del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), és la primera que es publica des de la renovació del web institucional, ara fa quatre mesos, i serveix per tant de ‘baròmetre’ per avaluar la seva evolució. En aquest sentit, les posicions assolides en els dos primers indicadors del rànquing  —que són els que mesuren aspectes vinculats al web i que, sumats, signifiquen el 55% del pes ponderat—, mostren que la UPC ha millorat en presència (pujant 161 llocs, del 194 al 33) i en impacte (31 llocs més amunt, del 388 al 357).

Publicat: 07/02/2018

Etiquetes:UPC Universitat Politecnica Catalunya Ranking Web of Universities Webometrics universitat ranking universitats

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Barcelona, seu de la innovació europea en mobilitat urbana amb un consorci de 48 ciutats, empreses i universitats

  • 13/12/2018

Barcelona ha estat triada per la Unió Europea com a seu de l’ens que liderarà... Llegir més

El nanosatèl·lit 3Cat-1, desenvolupat al NanoSat Lab de l’ETSETB entra en òrbita amb èxit

  • 11/12/2018

El nanosatèl·lit 3Cat-1, desenvolupat al Laboratori de Càrregues Útils i... Llegir més

La UPC i la UPF impulsen el primer Grau d’Enginyeria i Economia

  • 28/08/2018

“L’enginyeria té dues definicions: convertir les idees en coses i millorar l’... Llegir més