La UPC millora posicions al rànquing Webometrics i se situa al lloc 280 del món

El Ranking Web of Universities, conegut com a Webometrics, classifica més de dotze mil universitats i institucions d’educació superior segons una sèrie d’indicadors vinculats majoritàriament al volum i la qualitat de les seves pàgines web, però també té en compte producció científica d’excel·encia, com les publicacions acadèmiques més citades a la base de dades Scopus i els perfils més citats a Google Scholar.

En l’edició del gener la UPC millora 32 posicions i se situa al lloc 280 del món, col·locant-se entre les 300 millors institucions a escala internacional.

Pel que fa l’àmbit europeu, ascendeix deu llocs i passa del 119 al 109, mentre que en l’àmbit estatal manté les mateixes posicions que en l’edició anterior: setena a Espanya, tercera a Catalunya i primera universitat politècnica de l’Estat.

Bona evolució del nou web institucional

Aquesta edició del rànquing, elaborat pel Laboratori de Cibermetria del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), és la primera que es publica des de la renovació del web institucional, ara fa quatre mesos, i serveix per tant de ‘baròmetre’ per avaluar la seva evolució. En aquest sentit, les posicions assolides en els dos primers indicadors del rànquing  —que són els que mesuren aspectes vinculats al web i que, sumats, signifiquen el 55% del pes ponderat—, mostren que la UPC ha millorat en presència (pujant 161 llocs, del 194 al 33) i en impacte (31 llocs més amunt, del 388 al 357).

Publicat: 07/02/2018

Etiquetes:UPC Universitat Politecnica Catalunya Ranking Web of Universities Webometrics universitat ranking universitats

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

La UPC inaugura un centre de recerca sense parets, integrat per sis grups de recerca consolidats

  • 05/04/2019

La posada en marxa del centre de recerca consolidat IDEAI-UPC ha de permetre... Llegir més

La Facultat de Nàutica de Barcelona inaugura noves instal·lacions a la Nova Bocana del Port de Barcelona

  • 19/03/2019

La Facultat de Nàutica de Barcelona de la UPC ha inaugurat noves instal·... Llegir més

Investigadors de la UPC, BASF i el Sincrotró ALBA proposen una metodologia per millorar la resistència del formigó

  • 12/03/2019

La preparació de morter i formigó és un procés complex, en el qual intervenen... Llegir més