Uber assoleix la fita de recórrer 160 km amb un camió sense conductor als EUA

Mentre seguim esperant que la conducció de cotxes autònoms sigui una realitat en els nostres carrers, Uber segueix fent passes fermes. Els seus cotxes autònoms ja circulen en els carrers de Pittsburgh als Estats Units d’Amèrica. I, ara, ha assolit una fita en el sector del transport de mercaderies i de la conducció sense humans al volant sense precedents.

Un camió Volvo amb remolc de 18 rodes ha recorregut 160 km per fer el lliurament d’una mercaderia, 51.744 llaunes de cervesa, sense conductor.

Aquest pas important ha estat possible gràcies a l’adquisició el mes d’agost de l’any passat d’Otto, una startup especialitzada en crear tecnologia de conducció autònoma per a camions, per part d’Uber. El cost de l’operació va ser de 680 milions de dòlars.

Des del punt de vista tècnic, el camió estava equipat amb dues càmeres per a la detecció de carrils, un sensor LIDAR per a l'entorn 3D, dos sensors de radar frontals per detectar obstacles i vehicles a la carretera, així com un sensor GPS per determinar en tot moment la ubicació del vehicle. El camió estava programat per no excedir la velocitat mitjana de 88,5 km / h.

El viatge es va dur a terme per una de les carreteres de Colorado als Estats Units, un recorregut total de 194 quilòmetres dels quals 160 quilòmetres van ser sense conductor. El conductor es trobava a la cabina de descans durant les dues hores i mitja de recorregut . El camió va ser monitorat en tot moment per Otto via remota i va ser custodiat per una patrulla de Colorado durant tot el recorregut.

El sector logístic pot haver viscut un esdeveniment determinant per al seu futur pròxim.

 

 

 

Publicat: 28/10/2016

Etiquetes:uber transport mercaderies mobilitat logística innovació vehicle autònom camió autònom

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Uber i la NASA uneixen forces en el projecte dels taxis voladors

  • 09/11/2017

Uber ha trobat un nou soci en la NASA, fet que els permetrà arrencar amb les... Llegir més

VÍDEO: Uber mostra el nou camió autònom

  • 03/07/2017

Després de l’aliança amb Budweiser de l’octubre del 2016 per a lliurar una... Llegir més