Per una transformació i consolidació de la indústria de Catalunya

La indústria dóna consistència i qualitat al país modern que som i que volem continuar sent. Per ajudar a la consolidació del sector industrial, debilitat per la crisi econòmica i pel context global en el qual vivim, és necessari l’establiment de polítiques industrials sòlides que acompanyin i assegurin les inversions que exigeix el sector per continuar avançant en innovació, qualitat i productivitat. En definitiva, per continuar sent competitius. 
 
Per assolir-ho, des dels Enginyers Industrials de Catalunya creiem que les accions encaminades a enfortir l’actual realitat industrial han de tenir un enfocament més enllà de les legislatures polítiques. En aquest sentit, la col·laboració a través del Pacte Més Indústria, del qual els EIC en vàrem formar part, va aconseguir que el Ple del Parlament adoptés per unanimitat la creació del Pacte Nacional per a la indústria el passat 13 de juliol, que des d'un bon començament reclamàvem. 
 
La indústria és enginyeria. Darrera la indústria hi ha enginyers i enginyeries molt competents i de prestigi aquí i a fora. L’aportació dels enginyers i enginyeres dins a les empreses de l’àmbit industrial és indiscutible i ho reafirma el fet que el Col·legi tindrà un representant a la Taula del pacte nacional per a la indústria, tal i com estableix l’acord de govern del 13 de setembre. Estic convençut que des dels EIC contribuirem a donar una visió objectiva i a llarg termini de les iniciatives en matèria de política industrial, que ajudaran a assolir la transformació i consolidació de la indústria del nostre país.
 
Autor 1:

Jordi Guix i Armengou

Col·legiat 4012 - Degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya

Publicat: 19/09/2016

Etiquetes:Pacte nacional indústria catalunya política Enginyers industrials de catalunya

Comparteix a
Cap vot de moment