Torna la Setmana Cultural del Campus de la UPC Terrassa

Com ja és habitual any rere any a la primavera universitària vallesana, els primers dies de maig s’omplen d’activitats lúdiques, culturals i esportives organitzades pels estudiants del Campus de la UPC a Terrassa. Aquestes activitats conformen la Setmana Cultural 2017, que enguany tindrà lloc els dies 3 ,4 i 5, amb una programa que inclou concerts de música en directe, campionats esportius, concursos, tallers, videojocs on line, gastronomia, així com l’Olimpíada de drons, que es consolida com un dels plats forts amb la seva tercera edició.

El tret de sortida de la Setmana Cultural del Campus de la UPC a Terrassa serà també una de les activitats més destacades  de la programació. Es tracta de la III Olimpíada de drons, organitzada pel Laboratory of Unmanned Aerial Systems (LUAS) de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). Els drons que participaran en aquesta singular competició estan construïts pels estudiants de l’assignatura “Muntatge, configuració i vol de drons” que imparteix el professor Oriol Lordan. Els aparells han de superar un circuit aeri  i una sèrie de proves per demostrar la seva precisió de moviments i capacitat de vol. La III Olimpíada de drons de l’ESEIAAT tindrà lloc el dia 3 de maig entre les 11h i les 13h  al dronòdrom que s’ha habilitat recentment a la pista poliesportiva de l’Escola (c. Colom, 11. Terrassa).

Tallers

Quant als tallers, destaquen el de defensa feminista, programat per al mateix dia 3 de maig a les 12 h i mitjançant el qual els estudiants organitzadors volen explicar com detectar la violència sexista i com actuar davant d’ella, així com el que imparteixen el 5 de maig a les 12 h  el professor Jaume Figueres i l’ONG Metges Sense Fronteres sobre el sistema de cartografia OpenMaps, una eina interactiva que els ajudar a detectar i actuar de forma eficaç a les persones més necessitades del planeta. El dia 3, a les 10 h,  també s’ofereix un  taller de Mildfulness en el qual s’explica aquesta tècnica per identificar allò que és important i a no deixar-se arrossegar pels petits inconvenients de la vida diària.

Gastronomia

La gastronomia també estarà molt present a la Setmana Cultural, primera, amb la barbacoa prevista per al dia 3 a les 12. 30 h, però també a través del taller d’empanadilles, a les 13 h  i dels cursos de cata de vins, el dia 4 a les 12 h, i de cerveses , el dia 3 a les 13 h. El tradicional i multitudinari concurs de paelles tindrà lloc el dijous a partir de les 12.30 h al pati de l’ESEIAAT.

Esports

Els estudiants mes esportistes podran participar  als tornejos, de voleibol el dia 3 de maig; de bàsquet el dia 4; de pàdel el dia 5  o a la ja clàssica cursa del campus pels carrers de Terrassa, que tindrà lloc el 4 de maig. Els corredors sortiran de  l’ESEIAAT a les 11.15 h i  recorreran el trajecte fins a la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) per, seguidament, baixar el Parc de Vallparadís, des d’on  arribaran novament a l’ESEIAAT. A mes dels premis als primers classificats, també hi haurà premi al grup o corredors millors disfressats.

Concursos

Els concursos divertits també són habituals en la Setmana Cultural. Enguany és novetat el concurs de punteria amb avions de paper que han organitzat els estudiants de l’Associació UPC Venturi per al dia 4 a les 14 h. També serà divertit el de coets impulsats per aigua, organitzat per l’Associació UPC Space Programme per al divendres dia 5 a les 12 h; la gimcana pel Campus programada per al dia 4 a les 13 h; o el de xuclar flams el dia 3 a les 13 h.  Les persones més tecnològiques podran jugar a videojocs on line durant tota la setmana així com comprovar la seva perícia als simulador de pilotatge de motocicletes el dijous dia 4 de maig.

Música

I no podia faltar la música. Hi haurà DJ’s al pati de l’ESEIAAT durant tota la setmana i tres concerts en directe, a la plaça del Campus, el dia 4 a partir de les 15 h, a càrrec dels grups “The Fox 196”, “Quico Lloms” i “Angangas”.  El públic més desinhibit podrà participar al karaoke del divendres, dia 5, a les 12 h.

La festa nocturna de la Setmana Cultural es celebrarà la nit del dijous dia 4 de maig, a un local del terrassenc carrer de la Rasa.

Accés a tot el programa

https://issuu.com/delegacioestudiantsetseiat/docs/llibret_setmana_culturaal

Publicat: 02/05/2017

Etiquetes:drons UPC ESEIAAT

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Drons per salvar vides a la Mediterrània

  • 18/06/2019

El projecte FREEDA està destinat al desenvolupament d'un dron de reconeixement... Llegir més

Els drons prenen el cel català

  • 24/05/2019

Fa tot just cinc anys, el David Farré i el seu soci, Bernardo Sa Pereira, van... Llegir més

Correos prova drons híbrids per a enviaments a zones de difícil accés

  • 31/08/2018

Correos ha posat en marxa una serie de proves per tal de comprobar si es pot... Llegir més