Una start-up catalana crea les primeres supercomputadores sostenibles del món

L’Smart PodX, un nou sistema de Computing Immersion Cooling que es basa en la refrigeració per immersió computacional, va ser presentat el passat mes de març a l'OCP Global Summit, California. El projecte ha estat creat per Submer Technologies, una startup que es troba sota el paraigua d'IQS Tech Factory des de l'any 2018 i treballa diàriament per resoldre un dels majors desafiaments dels centres de dades: aconseguir una refrigeració eficient i sostenible dels seus servidors.

Amb aquest darrer llançament, la companyia inicia la comercialització d'un innovador sistema capaç d'estalviar el 50% del cost en electricitat i el 85% de l'espai físic a través d'un sistema modular de Cooling Distribution Units (unitat de distribució de refrigeració), el qual permet controlar la refrigeració des de qualsevol centre de dades com si es tractés de servidors. La nova tecnologia de Submer Technologies ha estat dissenyada en entorns de computació d'alt rendiment, cosa que permetrà la creació de les primeres supercomputadores ecològiques i sostenibles del món.

El cap d'innovació de la companyia, Pol Valls, afirma que aquest nou sistema d'Immersión Cooling permet "una màxima flexibilitat oferint un estalvi de més del 95% dels costos de refrigeració, més el 85% de l'espai físic i sense necessitar nous edificis ni obres".

Publicat: 11/04/2019

Etiquetes:computació Computing Immersion Cooling IQS Tech Factory recerca innovació

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Físics australians baten un nou rècord mundial en simulació quàntica

  • 31/07/2018

El superordinador Magnus del Pawsey Supercomputing Centre a Austràlia... Llegir més

El Sincrotró ALBA posa en marxa la vuitena línia de llum

  • 13/01/2017

En la fase inicial de construcció del sincrotró es van construir set línies,... Llegir més