Un sistema que abarateix el manteniment de les línies d’alta velocitat, nou Premi Talgo a la Innovació Tecnològica

El President de Talgo, Carlos Palacio Oriol, director general de la Fundación Talgo, Gabriel Novela, i la Presidenta del Jurat qualificador, Carmen Vela, van entregar el passat 12 de juny el XVI Premi Talgo a la Innovació Tecnològica, dirigit a investigadors de les múltiples àrees relacionades amb el transport ferroviari, el treball dels quals contribueix a donar noves respostes a les necessitats del sector del ferrocarril. Aquest premi és un estímul econòmic al món científic espanyol i un reconeixement per la seva aportació essencial a la R+D+i.

El primer premi, dotat amb 20.000 euros, ha sigut per a Joaquín Irazábal González, de l’Escola de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de Catalunya, pel seu estudi minuciós sobre el comportament del balast ferroviari, la pedra sobre la que es construeix la via. El guardó reconeix el detallat estudi del seu comportament, que permetrà un estalvi considerable en la construcció i manteniment de la via. 

El segon premi, de 10.000 euros, ha anat a parar a Sergio González-Cachón, José Luis Viesca y Alberto García, del Departament de Construcció i Enginyeria de Fabricació en l’Àrea de Coneixement Enginyeria Mecànica de la Universitat d’Oviedo, pel seu treball sobre el comportament anti-desgast dels acers de nova creació. El treball premiat estudia la reacció d’aquests materials al desgast per fregament, la influència de la variació de les condicions atmosfèriques i la millora en la utilització del material per reduir els costos de manteniment i el nombre de ruptures. 

Incentiu a la comunitat científica

El President de Talgo, Carlos Palacio Oriol, ha agraït als premiats el treball realitzat i ha destacat el paper de les empreses d’”incentivar a la comunitat científica espanyola i a les Universitats, per continuar desenvolupant noves idees en el sector que trascendeixen a la comunitat, contribueixen a modernitzar el sector i a millorar els serveis, en benefici de tots”.

Per la seva part, el director general de la Fundació Talgo, Gabriel Novela, ha afirmat que “la innovació és un factor importantissim per l’avenç de la societat, que ha d’impulsar tant en les universitats com en les empreses” i ha recordat que “és un orgull per a la Fundació Talgo seguir donant suport a la recerca perquè també d’ella se’n tradueixen solucions tangibles”.

Publicat: 27/06/2018

Etiquetes:ferroviari talgo vies innovació Enginyeria

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Una nova tecnologia aplica Intel·ligència Artificial a la fabricació de peces mecàniques

  • 21/08/2019

El projecte CIMEC, en el qual ha participat el centre tecnològic Eurecat (... Llegir més

El SIL 2018 reivindica el rol de la logística com un dels motors de l’economia mundial

  • 20/06/2018

SIL BARCELONA va reunir més de 650 empreses de les quals els 40% eren... Llegir més

S’inaugura el túnel més llarg del món: Sant Gotard a Suïssa

  • 02/06/2016

S’ha inaugurat el nou tren ferroviari més llarg del món: el túnel de Sant... Llegir més