Siemens i l'Institut Nacional de Ciberseguretat creen un laboratori per protegir la indústria

El grup industrial i tecnològic alemany Siemens i l'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE) han creat un laboratori per a millorar, impulsar i protegir la indústria. La instal·lació, que s'ubicarà a Lleó, servirà com a banc de proves per desenvolupar eines, procediments i controls de seguretat com a recurs de l'organisme públic dependent del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

Durant el 2016, el CERT de Seguretat i Indústria ha atès més de 106,000 incidents de ciberseguretat, dels quals més de 450 han correspost a operadors crítics dels diferents sectors estratègics (energia, sistema financer, telecomunicacions) i la resta a l'àmbit de ciutadans i empreses (de tota índole i grandària).
L'acord, signat a Madrid pel director general de l'INCIBE, Alberto Hernández Moreno, i el president de Siemens Industry Programari i director de la Factoria Digital, Pascual Dedios-Pleite, "suposa un pas decisiu en la lluita contra els atacs cibernètics", segons ha explicat la companyia en un comunicat. Tot i que és impossible assegurar al 100% la protecció, sí que es pot minimitzar l’impacte mitjançant la integració de sistemes de protecció en les instal·lacions industrials capaços d'evitar gran part dels riscos.
Siemens Indústria ofereix opcions de seguretat en moltes tecnologies en les quals la ciberseguretat s'ha tingut en compte des de la fase de disseny a partir del compliment de les certificacions Achiler Level II La multinacional alemanya ha desenvolupat solucions basades en un model de defensa a profunditat amb el qual s'ofereix una protecció integral que ajuda a la indústria a enfrontar-se als nous desafiaments i assegurar la productivitat. Part d’aquestes tecnologies s'utilitzaran en el nou laboratori creat amb l’INCIBE.
Paral·lelament, Siemens ha obert tres centres industrials a Lisboa (Portugal), Munic (Alemanya) i Milford (Ohio, EUA) amb capacitat per protegir indústries, cosa que permetno només la vigilància contínua d'instal·lacions a tot el món, sinó també la detecció primerenca de riscos que permeti prendre les contramesures necessàries.

Publicat: 20/01/2017

Etiquetes:siemens INCIBE ciberseguretat indústria cloud dades informació laboratori recerca

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Segona edició del concurs de Siemens per trobar a la millor start-up espanyola

  • 17/07/2017

Siemens obre la convocatòria de la segona edició del concurs per triar a la... Llegir més

Les pràctiques remunerades de l’estiu per a estudiants d’enginyeria

  • 14/06/2016

La Fundación Universidad – Empresa (FUE) ofereix més de 200 ofertes de... Llegir més