La segona jornada d'Advanced Factories destaca la intel·ligència artificial i la fàbrica connectada com els artífexs de la Indústria 4.0

Advanced Factories ha ofert durant la seva segona jornada les novetats més disruptives en innovació, automatització i indústria 4.0 desbordant les previsions d'assistència. Els professionals han pogut descobrir les més de 300 innovacions i solucions de robòtica i programari industrial que ja estan presents en la indústria. Solucions automatitzades, robòtica col·laborativa i tcnologia avançada de mecanitzat han omplert els passadissos del recinte firal de professionals del sector industrial manufacturer. 

Per la seva banda, el congrés Industry 4.0 Congress ha comptat amb la ponència estrella del President Mundial d'IDC Manufacturing Insights, Bob Parker, qui ha remarcat que la transformació digital va més enllà de millores tecnològiques. “La transformació digital és una estratègia de negoci. El que es transforma és la presa de decisions”, ha afirmat Parker. Durant la seva ponència també ha remarcat la gran oportunitat que suposa aquesta revolució industrial, especialment en la creació de productes més personalitzats com sol·liciten els consumidors actuals.

Open Innovation Market

La IASP (International Association of Science Parks) s'ha encarregat de reunir a les 10 start-ups amb els projectes més innovadors i disruptius aplicats a indústria i basats en tecnologies d'intel·ligència artificial, realitat augmentada, visió per computació i Big Data, entre d'altres. Les empreses que han participat en aquest Open Innovation Marketplace han estat startups que han estat seleccionades per la seva proposta disruptiva a nivell tecnològic, per donar resposta a nous models de negoci i per la seva capacitat d'aplicació a diversos sectors. Segons, Josep M. Piqué, President del IASP, les startups del Open Innovation Market “ofereixen solucions tant a problemes antics com a nous problemes, com, per exemple, la seguretat en el Big Data”. Piqué també ha afegit que aquestes empreses demostraven el “efecte de la fusió entre la indústria tradicional i la digitalització”. 

El primer alpinista 4.0 comparteix la preparació abans de sortir cap a l'Everest

Ferran Latorre, el primer alpinista 4.0, a un pas de fer història. L'esportista és a punt de culminar el seu major repte personal: aconseguir el cim dels 14 becs més elevats del planeta sense l'ajuda d'oxigen artificial. Només li queda, ni més ni menys, que el Everest i, per aconseguir-ho, compta amb el suport tècnic de Seidor a través d'un sofisticat sistema de geolocalización i captura de constants vitals i atmosfèriques. L'alpinista ha compartit tots els detalls i experiència en primera persona just abans de sortir al Everest per complir el seu repte.

La implantació de la indústria 4.0 en un cas real

Stefan Schwerdtle, Factory Manager Scharnhausen Technology Plan de Festo, ha aportat durant l'Industry 4.0 Congress les claus per a l'èxit de la implantació de la indústria 4.0 a partir de la seva experiència en la planta de Scharhausen que ja s'ha transformat per complet. “El nostre objectiu és organitzar processos perfectes en la planta tecnològica. Volíem augmentar la creació de valor de la planta i evitar la generació de residus. Per a això, en diversos equips hem implementat estàndards de procediments eficients per a un ambient on agradi treballar”, ha declarat Schwerdtle.

Publicat: 06/04/2017

Etiquetes:Advanced Factories innovació tecnològica robotica avançada automatització automatització industrial

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Les noves tendències digitals, protagonistes a l’Advanced Factories

  • 16/03/2018

La transformació digital está provocant que el sector industrial evolucioni a... Llegir més

La Fabricació Aditiva 3D protagonitza el festival Advanced Factories

  • 28/02/2018

Advanced Factories, el festival més important del sud d’Europa dins la... Llegir més

Advanced Factories supera expectatives d'assistència i obre a les PIMES les tendències de la Indústria 4.0

  • 08/04/2017

Advanced Factories, la fira d'innovació, automatització i indústria 4.0, que... Llegir més