Rolls-Royce s'apunta a la cursa del cotxe volador

Agafar un taxi i arribar al teu destí a 400 quilòmetres per hora és la proposta de Rolls-Royce, que també s’apunta a la cursa per impulsar els “cotxes voladors” al costat d'Uber, Kitty Hawk, Airbus i Audi. La seva proposta: un híbrid de cinc places que està previst que vegi la llum l’any 2020. 

La companyia británica Rolls-Royce ha desenvolupat un taxi volador que podrá transportar entre 4 i 5 persones a 400 quilòmetres per hora. La Fira d’aviació anglesa Farnborough International Airshow 2018 va ser l’escenari on es va presentar un prototip conceptual a l’espera de trobar socis que puguin aportar el fuselatge i altres elements elèctrics per poder desenvolupar el projecte i llençar-lo al mercat el 2020. 

Tecnologia voladora

Una turbina de combustible alimenta els sis motors d’elevació elèctrica d’aquest cotxe volador, així que no és necessari recarregar-los. Aquest sistema de propulsió permet que un híbrid tingui una autonomia de 800 quilòmetres i segons ha declarat la companyia a la BBC, “ajudarà a gestionar el problema de les emissions de gasos contaminants i la congestió de vehicles”. Rolls-Royce també ha destacat que no caldrà invertir en noves infraestructures, ja que es podran utilitzar els aeroports i els heliports. 

Però aquest prototip també contempla possibilitat d’adaptar-se al transport de mercaderies o per a desenvolupar serveis militars.

Publicat: 06/09/2018

Etiquetes:cotxe volador futur tecnologia Enginyeria Vehicle eléctric

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El cotxe volador arribarà l'any 2018

  • 19/12/2017

La companyia Samson Motors, ubicada a l'estat nord-americà d'Oregon, ha... Llegir més

El 2017 serà l'any del cotxe volador, que s'imposarà d'aquí a una dècada

  • 17/02/2017

No es tracta de ciència-ficció. D'aquí a poc temps, les carreteres, tal com... Llegir més

Un cotxe volador anomenat Vahana, el secret més ben guardat d’Airbus

  • 25/10/2016

Veure cotxes voladors a les nostres ciutats com en tantes pel·lícules de... Llegir més