Robots autònoms per a gestionar 200.000 paquets diaris

Una empresa de distribució de la Xina utilitza al seu magatzem un enorme exèrcit de petits robots -de color taronja- per tal de classificar de forma automàtica la seva producció de 200.000 paquets diaris. La impressionant eficàcia i precisió de les màquines intel·ligents queda comprovada en un video compartit a YouTube, que mostra l'increïble espectacle tecnològic.

Les imatges van ser registrades en un dipòsit de Shentong (STO) Express a Hangzhou, província de Zhejian segons el portal Ibtimes. Els robots, proporcionats per l'empresa tecnològica Hangzhou Hikvision, són autònoms i compten amb sensors que els permeten comunicar-se entre si de manera que no xoquin entre si. 

Com s'aprecia al vídeo, els empleats recullen els paquets de la cinta trasportadora i els dipositen sobre els robots, que s'encarreguen de portar cada material al contenidor correcte.

Resulta interessant observar la total exactitud del procés, sense descans i sense sofrir cap accident entre els robots. Els sensors instal·lats al seu interior delimiten que cadascun ha de mantenir una distància específica de l'altre i si es troba en un àrea congestionada pels seus companys frenar i avançar més a poc a poc.

L'ús de robots industrials va créixer un 30,4% el 2016. El govern xinès té com a objectiu que arribar a produir-ne 100.000 per any el 2020.

Publicat: 17/04/2017

Etiquetes:robòtica robotica avançada robòtica industrial logística

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Amazon i Robmov, projectes de l’any a la Nit de la Robòtica

  • 26/10/2018

La quarta edició de la Nit de la Robòtica, organitzada per la Comissió... Llegir més

L’IOTSWC 2018 consolida l’Internet de les Coses com a tecnologia clau en la transformació digital

  • 23/10/2018

L’Internet of Things demostra un any més que es tracta d’una tecnologia que s’... Llegir més

Enginyeria al servei de la llar

  • 17/09/2018

Un exemple quotidià com l’arribada de la fibra òptica a pobles i ciutats ens... Llegir més