Robots autònoms per a gestionar 200.000 paquets diaris

Una empresa de distribució de la Xina utilitza al seu magatzem un enorme exèrcit de petits robots -de color taronja- per tal de classificar de forma automàtica la seva producció de 200.000 paquets diaris. La impressionant eficàcia i precisió de les màquines intel·ligents queda comprovada en un video compartit a YouTube, que mostra l'increïble espectacle tecnològic.

Les imatges van ser registrades en un dipòsit de Shentong (STO) Express a Hangzhou, província de Zhejian segons el portal Ibtimes. Els robots, proporcionats per l'empresa tecnològica Hangzhou Hikvision, són autònoms i compten amb sensors que els permeten comunicar-se entre si de manera que no xoquin entre si. 

Com s'aprecia al vídeo, els empleats recullen els paquets de la cinta trasportadora i els dipositen sobre els robots, que s'encarreguen de portar cada material al contenidor correcte.

Resulta interessant observar la total exactitud del procés, sense descans i sense sofrir cap accident entre els robots. Els sensors instal·lats al seu interior delimiten que cadascun ha de mantenir una distància específica de l'altre i si es troba en un àrea congestionada pels seus companys frenar i avançar més a poc a poc.

L'ús de robots industrials va créixer un 30,4% el 2016. El govern xinès té com a objectiu que arribar a produir-ne 100.000 per any el 2020.

Publicat: 17/04/2017

Etiquetes:robòtica robotica avançada robòtica industrial logística

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

VÍDEO: El nou robot ‘SpotMini’ de Boston Dynamics

  • 14/11/2017

Les últimes notícies que vam rebre de Boston Dynamics daten de febrer d’aquest... Llegir més

L'Ajuntament de Barcelona obre una nova incubadora especialitzada en empreses d'alt impacte tecnològic

  • 08/06/2017

Barcelona Activa obre la Incubadora MediaTIC, un nou espai per a empreses en... Llegir més

Soshee, el gos robot que vigila les xarxes socials

  • 24/04/2017

Creadors del John Nolan Estudio de Londres han inventat una recreació robòtica... Llegir més