Robots autònoms per a gestionar 200.000 paquets diaris

Una empresa de distribució de la Xina utilitza al seu magatzem un enorme exèrcit de petits robots -de color taronja- per tal de classificar de forma automàtica la seva producció de 200.000 paquets diaris. La impressionant eficàcia i precisió de les màquines intel·ligents queda comprovada en un video compartit a YouTube, que mostra l'increïble espectacle tecnològic.

Les imatges van ser registrades en un dipòsit de Shentong (STO) Express a Hangzhou, província de Zhejian segons el portal Ibtimes. Els robots, proporcionats per l'empresa tecnològica Hangzhou Hikvision, són autònoms i compten amb sensors que els permeten comunicar-se entre si de manera que no xoquin entre si. 

Com s'aprecia al vídeo, els empleats recullen els paquets de la cinta trasportadora i els dipositen sobre els robots, que s'encarreguen de portar cada material al contenidor correcte.

Resulta interessant observar la total exactitud del procés, sense descans i sense sofrir cap accident entre els robots. Els sensors instal·lats al seu interior delimiten que cadascun ha de mantenir una distància específica de l'altre i si es troba en un àrea congestionada pels seus companys frenar i avançar més a poc a poc.

L'ús de robots industrials va créixer un 30,4% el 2016. El govern xinès té com a objectiu que arribar a produir-ne 100.000 per any el 2020.

Publicat: 17/04/2017

Etiquetes:robòtica robotica avançada robòtica industrial logística

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El món de Matrix segueix sent una ficció

  • 23/01/2018

Warner Bros està treballant per ressuscitar Neo, el programador informàtic... Llegir més

La intel·ligència artificial entra a la llar

  • 02/01/2018

L'aspiradora  Roomba és potser l’exemple més clar i estès d’intel·ligència... Llegir més

Intel·ligència artificial que aprèn sense humans

  • 14/12/2017

El joc del go es va inventar a la Xina fa més de 2.500 anys i és dels més... Llegir més