Un robot ajudarà i farà companyia als pacients d’hospitals catalans en fase de proves a partir del setembre

Es diu Pepper, parla 21 idiomes, es mou amb agilitat i el seu potent programari li proporciona qualitats extraordinàries. A partir de la tardor, estarà al servei dels pacients als hospitals Clínic i Sant Joan de Déu de Barcelona. Es tracta d'un projecte del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) en col·laboració amb l'Escola d'Enginyeria de la Salle i les empreses Identitat i YASYT.

Pel que fa a la seva aplicació sanitària, s'ha identificat a Pepper com una eficient eina per comunicar-se amb nens en diferents situacions delicades, com ara quan es troben aïllats per evitar infeccions, quan es troben ingressats en un hospital per una situació delicada, abans i després d'una intervenció quirúrgica, etc. Pepper permet saber en quin estat d'ànim es troba l'infant, animar-lo, mostrar-li casos d'altres infants que han estat en la seva situació i recollir informació d'interès per als professionals. 

A més d'aquesta aplicació a l'atenció infantil, Pepper podria donar també serveis d'atenció a la gent gran, tal com ha proposat el CSC, tot i que encara s'ha de desenvolupar en aquest aspecte. 

Segons els seus promotors, el maquinari del robot és molt potent. Pot desplaçar-se àgilment gràcies a les seves tres rodes, porta un sonar per detectar els objectes i no xocar-hi i té sensibilitat al tacte en els braços i el cap. També incorpora micròfons que li permeten escoltar el so que provingui de qualsevol direcció i pot diferenciar entre conversa i soroll ambient. Pepper té un cost d'entre 15.000 i 17.000 euros i els primers resultats sobre la seva efectivitat es podrien conèixer a mitjans de l'any vinent. 

 

Publicat: 09/07/2018

Etiquetes:robot Pepper aplicació sanitària robòtica

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Un robot Autònom desmantellarà estructures d’amiant

  • 27/07/2018

Un grup d’experts treballa en el projecte Bots2Rec, un robot que desmantella l... Llegir més

VÍDEO: El nou robot ‘SpotMini’ de Boston Dynamics

  • 14/11/2017

Les últimes notícies que vam rebre de Boston Dynamics daten de febrer d’aquest... Llegir més