Els quatre pilars de l’emprenedoria

Amb l’experiència recollida durant els 7 anys de vida d’ENGINOVA, hem seleccionat per a un cicle especial, lligat a la nostra participació en el Programa “Catalunya Emprèn” que en aquest any 2015 realitzem conjuntament amb PIMEC, quatre aspectes que considerem crítics envers el procés emprenedor: la tolerància a la frustració i el fracàs, l’equip emprenedor, la tresoreria i el finançament, i la comercialització del producte o servei.

  • La tolerància a la frustració i al fracàs. La por al fracàs. Aspecte emocional, ja que com a emprenedor s’haurà de conviure permanentment amb riscos i incerteses i s’haurà de prendre decisions en aquestes circumstàncies. Aquesta por a fracassar incapacita per actuar i actuar és precisament el verb que més vegades tot emprenedor ha de conjugar.
  • L’equip emprenedor. Una bona idea amb un mal equip fracassa. Fa falta un líder que seleccioni i estigui rodejat d’un bon equip. A l’equip han d’estar els millors, els més qualificats, cadascun a la seva funció i alineats totalment amb el projecte.
  • La comercialització. Si el teu producte té sentit, satisfà necessitats i té mercat, s’ha de donar a conèixer i vendre. Escoltar permanentment el mercat i els clients potencials i reals i adaptar-se i posicionar-se de forma competitiva davant la competència i vendre i vendre i escoltar i ajustar i vendre i escoltar i ajustar i vendre...
  • La tresoreria (i el finançament). El flux de caixa: els cobraments que venen per ingressos per vendes i els pagaments generats per les despeses. Bon control pressupostari i seguint dia a dia la tresoreria i molt enganxats al compte de resultats. Aconseguir quan abans millor que els cobraments per ingressos superiors als pagaments per despeses. Mantenir una estructura simple, lleugera i àgil i utilitza estàndards i serveis existents gratuïts o de baix cost. Resoldre de forma raonable i econòmica les coses petites i dedicat al que és important: s’ha de ser efectiu.

Aquests 4 aspectes es desenvoluparan per excel·lents ponents al llarg de les 3 primeres setmanes del mes de desembre en sessions gratuïtes i en el format de taller (xerrada + col·loqui) tradicional dels “Interrogants Enginova”.

Autor 1:

José Mª Román Senante

Director d'Enginova

Publicat: 03/12/2015

Etiquetes:EIC emprenedoria emprenedor Enginova

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

L'eficiència energètica en els edificis, una qüestió econòmica, mediambiental i social

  • 21/03/2019

“Aquesta sessió és molt important perquè si no aconseguim la transició... Llegir més

Conferència sobre l’agenda digital

  • 27/11/2018

El 15 d’octubre passat, va tenir lloc, a la seu de la Comissió Nacional dels... Llegir més

Informe de la Comissió d'Experts sobre la Transició Energètica

  • 18/06/2018

Dins la Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible, es va celebrar a la seu... Llegir més