Les quatre novetats estrella del Mobile World Congress 2018

NAPBOX, LES CABINES FUTURISTES PER DESCANSAR I FER LA MIGDIADA

Aquest giny està pensat perquè les persones puguin descansar a l’oficina, als aeroports i també en hotels que es vulguin adherir a l’era intel·ligent. Només mostrant el DNI a la pantalla del mòdul, l’usuari ja queda registrat i hi té accés. De cara a la versió 2.0, s’està treballant per poder controlar l’habitacle a través de la veu i canviar l’actual sostre de la cabina (que ara projecte un cel amb núvols) per un de realitat augmentada que pugui escollir el client durant el seu moment de desconnexió. També es preveu que, en un futur proper, si Napbox detecta que l’usuari ja ha utilitzat aquest servei, n’utilitzi l’experiència anterior per modelar l’habitació d’acord amb els seus gustos i necessitats.

 

EL CONTROL PARENTAL DE LA MÀ DE PHONEKID

És el primer terminal amb interacció parental integrada. El mòbil té una pantalla d’unes cinc polzades i un disseny clàssic. Funcionarà amb el sistema Android 8.0 Oreo i tindrà les característiques comunes de la gamma bàsica o mitjana d’aquest sistema operatiu per a telefonia mòbil. Mitjançant el control remot, es converteix en el telèfon perfecte per als més petits, amb el qual els pares podran controlar què fan des d’un altre dispositiu i, si cal, restringir-ne algunes prestacions. Cal remarcar que no es permetrà espiar l’activitat dels fills. És a dir, els pares no podran llegar el contingut dels xats ni veure què pengen a les xarxes socials. Sí, però, que podran bloquejar-los determinades aplicacions o fins i tot enviar-los missatges a través de l’opció “Escolta’m”.

 

AR EMOJI, UN AVATAR QUE S’EXPRESSA A PARTIR D’UNA SELFIE

La idea és crear una versió digital de l’usuari en tres dimensions. Un avatar que s’expressi de la mateixa manera que ho fan les emoticones. Per fer-ho realitat, el sistema AR Emoji dels Samsung Galaxy S9 i S9+ escaneja la cara de la persona i crea un personatge amb una aparença similar que també es pot personalitzar.

AR Emoji de Samsung fa un reconeixement facial per crear un model en 3D i grava expressions per fer-ne ús posteriorment. El resultat és producte de l’enregistrament de fins a divuit animacions diferents que es poden compartir en format de GIF animat. A banda d’aquesta aplicació, el terminal té un processador més potent, una càmera amb millors prestacions i opció de càmera lenta, i un accessori que permet usar-lo com un ordinador connectat a una pantalla. En destaca també la gran capacitat d’emmagatzematge: 256 GB ampliables fins a 400.

 

VEHICLES QUE ES CONTROLEN A TRAVÉS DEL TELÈFON MÒBIL

L’empresa Huawei ha presentat el projecte RoadRoadster una idea mitjançant la qual l’usuari pot conduir a distància a un Porsche Panamera a través del mòbil. Altres marques de cotxes també estan treballant en el camp de la mobilitat intel·ligent. Des de Seat, per exemple, s’han desenvolupat serveis com Justmoove i Respiro, a través dels quals l’usuari pot reservar aparcament o pagar la benzina. La companyia BMW ha presentat un prototip amb un nivell 5 d’autonomia basat en el cotxe elèctric de la firma alemanya i3. El model és capaç de desplaçar-se sense conductor fins al punt determinat que li indiqui el propietari mitjançant una aplicació mòbil. 

FUTURISTES PER DESCANSAR

I FER LA MIGDIADA

Publicat: 05/04/2018

Etiquetes:Enginyeria MWC MWC2018 Napbox Phonekid Ar Emoji innovació tecnologia

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Desenvolupen una manera de moure milers de ‘quilos’ amb les mans nues

  • 20/05/2019

Avui dia la construcció depèn de grues i maquinària pesant per moure els blocs... Llegir més

Almirall construeix la planta fotovoltaica d’autoconsum més gran de Catalunya

  • 14/05/2019

La instal·lació d’aquesta planta solar, fruit dels esforços d’Almirall per... Llegir més

128 candidatures es presentaran als Premis Catalunya Construcció

  • 02/05/2019

Un total de 128 candidatures competiran en la XVI edició dels Premis Catalunya... Llegir més