La Quarta Revolució Industrial, el desafiament clau per a l’any 2017 a Davos

La 47a Reunió Anual del Fòrum Econòmic Mundial, que tindrà lloc del 17 al 20 de gener de 2017 a Davos-Klosters (Suïssa), ha inclòs la Quarta Revolució Industrial entre els grans eixos de debat. La també anomenada indústria 4.0 s’analitzarà des de la necessitat de formar els treballadors i preparar les economies per a la imminent convergència entre tecnologia i humanitat.

En la prestigiosa trobada de Davos també es posaran sobre la taula altres desafiaments futur com l’enfortiment els esquemes de col·laboració global que inclouen l’actualització i redisseny dels sistemes de cooperació per gestionar millor els efectes de la globalització. També és plantejarà la visió de la identitat a través de narratives positives que permetin cercar la inspiració en l’optimisme i la confiança en un futur en què el nostre món serà més petit i complicat.

En clau estrictament econòmica, la cimera del fòrum abordarà la revitalització mundial a través del desenvolupament d’habilitats i el desplegament del capital per fer front a un creixement lent, a la desocupació i al finançament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un últim gran tema de debat serà la reforma del capitalisme de mercat per lluitar contra la corrupció i construir un nou pacte entre empresa i societat

El Fòrum Econòmic Mundial reunirà a més de 2.500 participants procedents de gairebé 100 països, que treballaran en més de 300 sessions. La reunió pretén que els líders mundials renovin els sistemes que han donat suport a la cooperació internacional apostant per un lideratge sensible i responsable que multipliqui un impuls de creixement veritablement inclusiu i equitatiu.

Publicat: 23/12/2016

Etiquetes:industria 4.0 cimera mundial quarta revolució indústrial davos forum econòmic mundial

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Tendències en robòtica 4.0

  • 11/07/2018

El mes d’abril passat es va celebrar una nova edició de la Hannover Messe, la... Llegir més

El SIL 2018 reivindica el rol de la logística com un dels motors de l’economia mundial

  • 20/06/2018

SIL BARCELONA va reunir més de 650 empreses de les quals els 40% eren... Llegir més

La transformació digital de les organitzacions

  • 14/06/2018

El passat 23 de maig, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya va... Llegir més