La Quarta Revolució Industrial, el desafiament clau per a l’any 2017 a Davos

La 47a Reunió Anual del Fòrum Econòmic Mundial, que tindrà lloc del 17 al 20 de gener de 2017 a Davos-Klosters (Suïssa), ha inclòs la Quarta Revolució Industrial entre els grans eixos de debat. La també anomenada indústria 4.0 s’analitzarà des de la necessitat de formar els treballadors i preparar les economies per a la imminent convergència entre tecnologia i humanitat.

En la prestigiosa trobada de Davos també es posaran sobre la taula altres desafiaments futur com l’enfortiment els esquemes de col·laboració global que inclouen l’actualització i redisseny dels sistemes de cooperació per gestionar millor els efectes de la globalització. També és plantejarà la visió de la identitat a través de narratives positives que permetin cercar la inspiració en l’optimisme i la confiança en un futur en què el nostre món serà més petit i complicat.

En clau estrictament econòmica, la cimera del fòrum abordarà la revitalització mundial a través del desenvolupament d’habilitats i el desplegament del capital per fer front a un creixement lent, a la desocupació i al finançament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Un últim gran tema de debat serà la reforma del capitalisme de mercat per lluitar contra la corrupció i construir un nou pacte entre empresa i societat

El Fòrum Econòmic Mundial reunirà a més de 2.500 participants procedents de gairebé 100 països, que treballaran en més de 300 sessions. La reunió pretén que els líders mundials renovin els sistemes que han donat suport a la cooperació internacional apostant per un lideratge sensible i responsable que multipliqui un impuls de creixement veritablement inclusiu i equitatiu.

Publicat: 23/12/2016

Etiquetes:industria 4.0 cimera mundial quarta revolució indústrial davos forum econòmic mundial

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Investigadors redueixen un 20 per cent el consum d'energia en la injecció de plàstics

  • 02/11/2017

Investigadors del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) han... Llegir més

II Fòrum de la Indústria 4.0. Què ha canviat durant el darrer any?

  • 17/05/2017

El pròxim 2 de juny celebrarem el II Fòrum Indústria 4.0 a l’Espai Endesa.... Llegir més

Barcelona, epicentre de la 4ª revolució industrial durant Advanced Factories

  • 05/04/2017

Barcelona acull Advanced Factories, la fira d'innovació, automatització i... Llegir més