Punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a l'estació de Martorell Enllaç d'FGC

Potenciar la mobilitat sostenible és, ja, una necessitat social. Un important pas per aconseguir aquest objectiu s'ha donat a l'estació de Martorell Enllaç d'FGC, que ha acollit l'estrena del primer dels cinc punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que s'implementaran.

Els punts de recàrrega permetran els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalnya deixar connectat el vehicle elèctric a la zona de recàrrega de les estacions, mitjançant el sistema de targetes RFID LIVE. A més, els punts de recàrrega enviaran informació en temps real per conèixer l'estat de funcionament i disponibilitat de la recàrrega, que serà consultable des del visor d'estacions de l'Institut Català d'Energia (ICAEN). Aquest mòdul de comunicació ha estat impulsat per l'ICAEN en col·laboració amb SIMON.

Un projecte público-privat i innovador

Mercè Rius, directora de l'ICAEN, ha destacat a la seva intervenció durant l'estena dels punts de recàrrega que el projecte EV-Friendly és un “exemple de col·laboració público-privada” i d'innovació tecnològica. Efectivament, l'acord subscrit, que parteix de la iniciativa EV-Friendly de l'Associació Volt-Tour, té la voluntat de potenciar els aspectes innovadors. Així, preveu la implantació de la millor tecnologia disponible en punts de recàrrega públics per a usuaris particulars, potencia el canvi modal entre el vehicle privat elèctric i el transport públic eléctric, i facilita la implicació sectorial d'empreses privades. En aquest sentit, destaca la participació del Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), el clúster del ferrocarril Railgrup, SIMON, imes API i EMPARK. La resta d'entitats públiques que han fet possible el projecte són el Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferrocarrils de la Generalitat e Catalunya i l'ICAEN.

El projecte, que té un cost de 35.500 euros, és replicable i en els propers mesos altres estacions d'FGC comptaran amb aquest servei. Són Sant Cugat, Sant Quirze, Igualada i Volpelleres.

TEXT: ALBERT LÓPEZ / FOTOGRAFIA: ALBERT LÓPEZ

Publicat: 26/11/2015

Etiquetes:CEEC Vehicle eléctric FGC icaen merce rius EV-Friendly eficiència energética recarrega vehicles Simon sostenibilitat mobilitat eficient mobilitat eléctrica

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya premia el talent universitari a la V Nit de l’Eficiència

  • 11/04/2017

El CosmoCaixa Barcelona acollirà el pròxim 15 de juny la cinquena edició de la... Llegir més

Catalunya és el territori amb més xarxes de climatització de l’Estat

  • 14/12/2016

Catalunya és el territori de l’Estat espanyol amb més xarxes de climatització... Llegir més

La venda de vehicles elèctrics a Espanya creix

  • 03/10/2016

Des del mes de gener i fins al mes d’agost s’han venut quasi 3.000 vehicles... Llegir més