La Pionera, un espai per als emprenedors

Barcelona estrenarà el proper 7 d’abril La Pionera, un nou espai per donar suport a emprenedors,  creatius i artistes. Es tracta d’una iniciativa, amb vocació socio-cultural, que sorgeix de la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, l’ICUB i el districte de Sant Matí, amb la Fundació Formació i Treball.

La Pionera serà un espai a l’aire lliure que servirà per donar suport a nous projectes d’innovació socio-econòmica de Barcelona. Servirà d’aparador per a noves iniciatives i projectes, a més d’oferir oportunitats d’inserció a col·lectius creatius, artístics i en dificultats d’accés al mercat laboral.

El nou espai començarà a funcionar a partir del 7 d’abril en forma de prova pilot durant un any.  Estarà situat al final del passeig de Calvell al barri del Poblenou i obert a tot el públic durant els caps de setmana.

La Pionera  neix amb intenció de ser un referent de la ciutat per tots aquells que comencen un projecte.  Aquest espai suposa un lloc on, a més de crear noves idees, poder generar relacions d’intercanvi real entre nous projectes i consumidors o clients. Una dimensió empresarial on també s’hi suma el concepte de testeig, propi dels processos de validació dels models de negoci empresarials. Per tant, també complirà les funcions d’aprenentatge pràctic, assaig en viu de possibles noves activitats econòmiques i de pont d’accés al món laboral. Pel moment, s’espera acollir més de 80.000 persones l’any, donant cabuda a 300 iniciatives emprenedores i a 250 artistes.

L’espai també oferirà alternatives de lleure per a famílies, joves i persones de totes les edats amb intenció d’atraure a un públic el més ample possible convidant, així, al veïnat del barri i més tard a la resta de la ciutat. Comptarà amb una programació cultural vinculada a Cultura Viva, a través del qual es podrà gaudir de ràdio en directe, música en viu, arts escèniques i diferents activitats vinculades a la cultura emergent.

 

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, acompanyat del Director General de la Fundació Formació i Treball, Albert Alberich, com a entitat impulsora del projecte, juntament amb epresentants de l’ecosistema emprenedor i creatiu del districte de Sant Martí durant la presentación de La Pionera.

Distribució de l’espai

La Pionera estarà dividida en: una zona de venda i promoció formada per trenta expositors; una zona de descans i gastronomia, formada per set punts de venda; i un escenari central i dos punts de música on tindran lloc activitats culturals i musicals de creadors emergents.

Les entitats, projectes i iniciatives interessades en disposar d’un espai expositiu podran presentar les seves propostes al llarg d’aquesta setmana. El procés culminarà amb la formalització d’un acord-contracte amb les persones o iniciatives escollides. 

Publicat: 21/02/2018

Etiquetes:la pionera emprenedors emprenedoria socio-cultural fundació formació i treball innovació

Comparteix a
Cap vot de moment