Una pèrgola fotovoltaica subministra energia solar a la plaça del Centre de Barcelona

La reurbanització de la plaça del Centre, situada entre els districtes de les Corts i Sants-Montjuïc, ha permès la instal·lació d’una pèrgola fotovoltaica que subministra energia solar a 25 lluminàries i al tram de l’avinguda de Madrid que la creua.

La pèrgola, de cinc metres d’alçada i una potència de 12,48 kWp, carrega quinze bateries de ió liti situades en una sala especial sota la plaça. Els mòduls fotovoltaics, que s’han combinat amb mòduls de peces de fusta per formar un umbracle, s’han col·locat de manera horitzontal sobre la coberta, que té una inclinació del 5%, per evitar que l’aigua de la pluja, que també neteja les plaques, quedi estancada en la part superior.
Amb aquest nou sistema, amb què es carregaran les bateries durant el dia i es farà servir l’energia acumulada per il·luminar la zona durant la nit, es preveu cobrir amb energia neta i renovable el 70% de la demanda elèctrica anual de l’enllumenat públic de la plaça. Aquest percentatge serà del 100% entre els mesos d’abril i agost. En cas que les bateries arribin al màxim nivell de descàrrega, la instal·lació es connectarà automàticament a la xarxa per garantir la il·luminació adequada de l’espai en tot moment.
La pèrgola, a més, compta amb un disseny que permet que, a l’estiu, hi hagi ombra a l’espai de jocs infantils i, alhora, a l’hivern, hi toqui el sol.

Publicat: 09/11/2016

Etiquetes:energia renovables pèrgola bateries ió liti acumulació energètica enllumenat públic

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Una nova tecnologia aplica Intel·ligència Artificial a la fabricació de peces mecàniques

  • 21/08/2019

El projecte CIMEC, en el qual ha participat el centre tecnològic Eurecat (... Llegir més

Transició energètica

  • 14/08/2019

Conferència del Secretari d’Estat d’Energia Després que el Dr. Mariano Marzo... Llegir més

L’Empire State, un exemple d’eficiència energètica

  • 08/08/2019

Relacionem eficiència energètica amb edificis nous i és un error. Aquí tenim l... Llegir més