Novetats legislatives en seguretat industrial i normatives elèctriques

Donar a conèixer les darreres novetats de la Llei de Seguretat Industrial 9/2014 i de diverses normatives elèctriques, com la Instrucció 3/2014 i el RD 1053/2014. Aquest va ser l'eix central de l'exposició de l'empresa TÜV Rheinland a la jornada informativa que es va desenvolupar al COEIC el 23 de juny.

Josep Gil, director tècnic de Mecànica de TÜV Rheinland, va iniciar la jornada presentant els requeriments que tota nova instal·lació i producte industrial ha de complir segons la Llei 9/2014 de la Generalitat de Catalunya. Gil també va anomenar les tasques pròpies dels agents implicats i dels organismes tècnics de control (OTC).

Així mateix, Gil va destacar que «les revisions periòdiques d'instal·lacions existents queden com fins ara». El que sí ha canviat és «el procediment d'assignació de la inspecció» als organismes habilitats, que ara «han de concórrer a un concurs públic»

La Llei 9/2014 també fa referència al nou procediment que s'ha de fer per internet per la tramitació i la gestió de la documentació de registre, modificació o baixa d'una instal·lació industrial. Ara «tota la gestió es fa a través del portal de la Generalitat Canal Empresa».

Per acabar la seva ponència, Josep Gil va explicar el procediment a seguir pels OTC, segons la instrucció 1/2015, vers les instal·lacions legals en ús no inscrites al RITSIC (Registre d'Instal·lacions Tècniques de Seguretat Industrial de Catalunya). Aquesta instrucció afecta, només, «a les instal·lacions receptores d'energia elèctrica de baixa i alta tensió, frigorífiques, tèrmiques en edificis i petrolíferes IP 03», va detallar Gil.

A continuació, José Mª Grande, director tècnic d'Electrotècnica de TÜV Rheinland, va exposar en profunditat les modificacions tècniques i de tramitació en instal·lacions elèctriques d'enllaç de baixa tensió previstes per la Instrucció 3/2014.

Per acabar la jornada informativa, Grande va desgranar en detall el RD 1053/2014, Infraestructura per la recàrrega de vehicles elèctrics, que va entrar en vigor l'1 de juliol.

Entre altres actuacions a tenir em compte, «ara caldrà justificar tècnicament que una línia elèctrica general és capaç d'aguantar la nova càrrega que alimentarà la recàrrega d'un vehicle elèctric». A més, Grande va detallar les modalitats de recàrrega de vehicles elèctrics i els esquemes d'instal·lació segons la ITC-BT-52.

Més informació d'aquest acte aquí

Publicat: 01/07/2015

Etiquetes:seguretat industrial instal·lacions energia alta tensió

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Necessito un Document de Protecció Contra Explosions?

  • 19/04/2017

En un anterior article del meu company Santi Díaz abordava el tema de les... Llegir més

La Comissió Europea prepara una nova legislació per a protegir les màquines dels ciberatacs

  • 15/11/2016

La Comissió Europea proposarà una nova legislació per protegir les màquines... Llegir més

Riscos cibernètics i el seu assegurament

  • 19/07/2016

A Espanya s’han detectat prop de 162.000 adreces IP de dominis amb indicis d’... Llegir més