Nous envasos flexibles que allarguen la vida dels aliments

L’AINIA centre tecnològic i l’empresa UBE Corporation Europe (España) han desenvolupat dos nous prototips d’envasos que proporcionen una millora de qualitat en el manteniment dels aliments envasats. Un exemple ha sigut el puré de verdures, que actualment té una vida útil de 150 dies aproximadament i gràcies a les innovacions d’aquests nous envasos pot arribar a mantenir-se més de 300 dies.

Els investigadors han dut a terme una combinació de polímers que milloren el comportament d’esterilització o tractament de tèrmics a temperatures elevades. A més, també han assolit crear un format d’envàs flexible que permet millorar l’ergonomia i la utilitat, sense augmentar l’impacte ambiental. Un format que s’adapta al context actual on els consumidors demanen envasos que s’adeqüin al seu estil de vida: fàcilment portables, bon manteniment i respecte al medi ambient.

Un nou format que, alhora, també facilita l’estil de vida dels més petits i de la tercera edat degut al consum elevat d’aliments com papilles. Gràcies a aquesta nova tecnologia, aliments com les salses, melmelades, sucs i altres aliments concentrats sensibles a l’oxidació pel pas del temps, tenen una vida útil molt més duradora.

L’estudi “Noves solucions sostenibles per l’envàs flexible d’aliments de gran consum mitjançant copoliamides avançades” està recolzat pel Ministre d’Economia i Competivitat, qui ha col·laborat amb ajudes corresponents de la Convocatòria de Reptes Col·laboració. Aquesta iniciativa te l’objectiu de promoure el desenvolupament de les noves tecnologies, l’aplicació empresarial de noves idees i tècniques i la creació de nous productes i serveis.

 

Publicat: 14/05/2018

Etiquetes:innovació Enginyeria aliments nutrició solucions sostenibles

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

RoboFly, el primer robot insectoide volador independent

  • 25/05/2018

Membres de l'equip d'enginyers de la Universitat de Washington de la ciutat... Llegir més

Els residus alimentaris com a font d’energia

  • 24/05/2018

Un grup de científics de la Universitat Nacional de Singapur, dirigit per ... Llegir més

Protecció contra incendis amb ruixadors automàtics avançats per l'emmagatzematge

  • 23/05/2018

1.- Introducció Les matèries primeres i els productes acabats tenen la... Llegir més