Un nou projecte europeu vol instal·lar 400 nous carregadors de vehicle elèctric l’any 2020

Un grup de fabricants d'automòbils, la majoria d'ells alemanys, ha anunciat la creació d'una nova xarxa d'estacions de càrregues ultraràpides per a cotxes elèctrics a Europa. Segons Reuters, en el mes i escaig que resta de l’any 2017, obriran 20 estacions de càrrega a Alemanya, Noruega i Àustria, però el seu pla és el d'aconseguir arribar a les 400 estacions l’any 2020.

Ho faran mitjançant IONITY, una empresa conjunta en la qual van participar BMW AG, Daimler AG, Ford Motor Co i Volkswagen, mitjançant les seves marques Audi i Porsche. Les primeres estacions de càrrega planejades per aquest any estaran a una distància de 120 km entre elles, i per a la posada en marxa l'empresa conjunta s'associarà amb les autopistes alemanyes Tank & Rast, les estacions de servei Circle K i la petroliera OMV.

"La primera xarxa europea de HPC (estacions de càrrega d'alta potència) exerceix un rol essencial en l'establiment d'un mercat per a vehicles elèctrics", ha declarat Michael Hajeschm, CEO de IONITY. També ha assegurat que les estacions oferirien la possibilitat de dur a terme pagaments digitals.

Després de començar amb 20 estacions durant aquest any, planegen aconseguir les 100 estacions durant 2018 amb l'objectiu de pujar a 400 per l’any 2020. Cadascuna d'elles permetrà que cotxes de diferents marques puguin carregar al mateix temps.

Publicat: 07/11/2017

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Creen una guitarra feta amb biocomposite, més resistent i sostenible

  • 22/11/2017

L’empresa Canivell Guitars ha presentat recentment un prototip de guitarra 20:... Llegir més

Ryanair crearà 200 nous llocs d'enginyeria per cobrir les necessitats de creixement

  • 22/11/2017

La companyia aèria Ryanair ha anunciat la creació de 200 nous llocs de treball... Llegir més

VÍDEO: Reviu el debat de les eleccions en el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya

  • 21/11/2017

Josep Canós, candidat d’Enginyers en Acció, i Òscar Gimeno, candidat de la... Llegir més