Un nou model de ciutat

La capital de Suècia, Estocolm, s’ha sumat al creixement de població que estan vivint moltes de les capitals del vell continent. La típica solució és l’extensió de la perifèria però a Suècia han proposat una altra manera molt interessant i innovadora.

El Partit del Centre suec ha encarregat al despatx d’arquitectes Anders Berensson el disseny d’un pla diferent. Aquest projecte, anomenat Klarastaden o “ciutat clara”, es basa en la construcció d’edificis alts, densos i prims i de diferents alçades esglaonades, fet que permetrà adaptar les vistes i les condicions de llum.

Fins ara pot semblar fosc i trist però aquí ve la millor part de l’iniciativa: els gratacels estarien connectats mitjançant ponts entre els terrats. D’aquesta manera, es crearien unes passarel·les com a nous carrers amb unes vistes espectaculars. Per anar a la feina no hauries de baixar les escales sinó que et dirigiries cap al terrat i faries una nova ruta a uns quants metres d’alçada i sense necessitat d’aturar-te a semàfors. Sense cap mena de dubte, una proposta molt original.

Klarastaden tindria un total de 5.800 apartaments (el 90% dels quals amb vistes al llac), 8.000 oficines i 300 establiments.

 

 

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: ANDERS BERENSSON.

Publicat: 19/01/2016

Etiquetes:estocolm Suècia anders berensson terrats

Comparteix a
Cap vot de moment