Nou dispositiu per la detecció de fugues de gas

El nombre de morts per incendis a les llars a Espanya va disminuir un 27% entre novembre de 2017 i febrer de 2018, en comparació amb el mateix període de temps en anys anteriors. Així ho ha senyalat l’estudi de Víctimes d’incendis a Espanya de la Fundació Mapfre i l’Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB) d’aquest últim any.

L’anàlisi posa de manifest, entre altres coses, que ja s’han registrat un total de 66 morts en el que va d’any, dels quals 60 van tenir lloc als habitatges. Tot i així, destacava la repuntada del mes de febrer, que deixava 20 víctimes mortals, convertint-se en un dels pitjors mesos dels últims 5 anys. Pel que fa les causes, 7 de cada 10 incendis es produïen per aparells de calor; mentre que 2 de cada 10 eren de caràcter elèctric.

Però les llars no són les úniques que poden patir les conseqüències d’una fuga de gas. Les industries que operen o transporten amb gas també corren un gran perill. En aquest cas, no només existeix el risc d’explosió, sinó que també podrien tractar-se problemes de seguretat per pèrdues de gas (degut a que poden ser gasos tòxics) o problemes a nivell mediambiental (degut a que posseeixen un efecte hivernacle molt superior als CO2).

En front a aquesta situació, Sensia Solutions ha desenvolupat un nou dispositiu per a detectar fugues de gas, i quina és la quantitat de gas emes, a través d’una connexió en Bluetooth. Una solució pràctica, eficaç i assequible que permetria reduir un 70% el carboni procedent de les fugues de gas.

De moment, la principal finalitat de l’aparell està pensat per a l’ús industrial. Tot i així, la mateixa companyia ha assegurat que també pot tenir aplicació a nivell domèstic per tal de controlar les fugues de calderes, per exemple, o vehicles propulsats per gas.

La creació del nou dispositiu ha estat possible gracies a la col·laboració de la mateixa empresa fundadora amb UC3M i el seu Parc Científic, degut a la disponibilitat dels mateixos per a poder dur a terme investigacions i ajudes econòmiques. Després de dos anys de desenvolupament amb l’ajuda de fonts europeus, el sistema ja esta disponible a nivell comercial.

 

Publicat: 06/06/2018

Etiquetes:fugues de gas innovació energia tecnologia Sensia Solutions UC3M ciència investigació

Comparteix a
Cap vot de moment