Noruega prohibirà els cotxes de dièsel i gasolina a partir de l’any 2025

Els quatre principals partits polítics noruecs han arribat a un acord que té l’objectiu de prohibir la venda de vehicles propulsats per combustibles fòssils a partir de l’any 2025 en el marc d’un canvi total de la seva política energètica. Després de la proposta d’Holanda, Noruega ha donat un pas endavant i ha decidit fer una aposta per l’energia neta.

Noruega, país capdavanter en cotxes elèctrics amb un 17% del total de vehicles, ha decidit reduir la seva dependència del petroli de manera definitiva i contribuir de forma favorable al canvi climàtic. Si finalment aquest acord es duu a terme, el país nòrdic es convertirà en el primer territori en disposició real d’aconseguir les zero emissions.

Actualment, Noruega és un dels majors exportadors mundials de petroli, fet que suposa un 40% del seu PIB (Producte Interior Brut). Si bé és cert que la prohibició de cotxes de dièsel i gasolina pot semblar una incongruència, a l’octubre de l’any 2015 Noruega ja va fer un canvi en les seves polítiques econòmiques davant la previsió que en 20 anys no s’utilitzi el petroli.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D'ARXIU

Publicat: 07/06/2016

Etiquetes:Noruega canvi climatic energia neta energies renovables zero emissions diesel gasolina

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Noruega aposta per un ferri d'hidrogen per al 2021

  • 05/12/2018

L'aposta de l'hidrogen sempre ha estat damunt de la taula com a possible... Llegir més

Noruega té previst construir una autopista per a connectar tots els fiords

  • 04/09/2018

Cada any, milers de turistes s’embarquen en un creuer per les aigües... Llegir més