Neix un nou postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital

L’Escola de Telecomunicació de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) ha col·laborat, juntament amb altres entitats, en el disseny del nou postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital, que ha impulsat l’Institut del Teatre i que s’impartirà per primera vegada el proper curs acadèmic. El postgrau té com a objectiu facilitar als professionals de les arts en viu, sobretot als qui es dediquen a les arts escèniques, l’ús de les tecnologies digitals com un recurs escènic més.

A més de l’ETSETB, la Universitat de Barcelona, a través del Màster d'Art Sonor, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), així com  col·lectius vinculats a la creació i la tecnologia, com ara el centre de producció i recerca d'arts visuals Hangar, la comunitat de creadors audiovisuals Telenoika, i la fàbrica de creació de les arts en viu L'Estruch, s’han aplegat en una xarxa de col·laboració per tal d’enriquir el projecte de formació professionalitzadora impulsat per l’Institut del Teatre.

El postgrau s’adreça tant a professionals dels àmbits de l’escenografia, la direcció d’escena, la dramatúrgia, la interpretació, la coreografia o la dansa, així com a perfils tècnics dels àmbits de l’audiovisual i multimèdia, el disseny de so i la il·luminació. Alhora, les persones graduades en arquitectura, disseny o comunicació audiovisual, i aquelles que treballen les arts visuals en general, són també destinatàries de la formació, en tant que els permetrà explotar les possibilitats que ofereix la tecnologia digital (imatge, llum, so i interacció) en les seves creacions.

El postgrau es desenvoluparà a partir de pràctiques on s’experimentaran els coneixements i les eines adquirides. Simultàniament, s’analitzarà la manifestació artística contemporània mitjançant seminaris i conferències, a càrrec d’artistes i professionals destacats de les arts en viu de l’actualitat.

Les classes es duran a terme entre els mesos de desembre del 2019 i de gener del 2020, preferentment els divendres a la tarda i els dissabtes.

Prèviament, i amb l’objectiu de garantir que les persones interessades en el postgrau tinguin els coneixements necessaris per poder seguir la formació, s’ha dissenyat el curs previ Escena Digital, que s’impartirà el mes de novembre de 2019 i abordarà les bases conceptuals, metodològiques i tecnològiques necessàries per poder seguir el postgrau. La matriculació a aquest curs finalitzarà l’1 d’octubre del 2019.

La col·laboració de la UPC en aquest postgrau és una acció més en la vinculació de la universitat amb l’àmbit de les arts escèniques. Durant aquest curs, la UPC ja ha participat amb l’Institut del Teatre en la realització de les microdramatúrgies radiofòniques del programa 'Això és un drama', emès amb la col·laboració d’Icat FM, un dels quals, el del 25 d’abril del 2019, es va fer a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

A més, dos dels grups de teatre de la UPC han estat distingits recentment als VII Premis de Teatre Universitari de Barcelona.

Publicat: 04/07/2019

Etiquetes:tecnologia universitat estudi UPC Universitat Politècnica de Catalunya

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Realitat virtual per ajudar a resoldre problemes personals

  • 02/09/2019

En general, les persones tenen més facilitat per donar consell a un amic que... Llegir més

Impressió 3D, el producte a mida

  • 13/08/2019

D’entre tots els trumfos que sorgeixen amb la irrupció de la indústria 4.0, la... Llegir més