Una multinacional japonesa d'intel·ligència artificial desembarca a Barcelona

La multinacional japonesa NTT, un dels gegants en tecnologies de la informació, ha decidit instal·lar a Barcelona un dels seus centres de referència per a tot Europa amb una inversió prevista de 850.000 euros. Es tracta del servei d'intel·ligència artificial de l'empresa des d'on els experts en dades desenvoluparan els seus productes.

NTT és l'empresa tecnològica més important del Japó i compta, per ara, amb 130 tècnics especialistes treballant en tecnologia de dades i intel·ligència artificial. Ara comptarà també amb un grup de científics experts en dades i enginyers catalans i d'arreu.

La Generalitat va començar a treballar amb l'empresa nipona en el marc del Mobile World Congress 2019. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, es va reunir amb els representants de l'empresa a Barcelona, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró, va viatjar al Japó per acabar de tancar l'operació.

El director global de Tecnologia i Innovació (CTO) de NTT DATA, Tsuyoshi Kitani, considera que l'obertura d'aquest centre punter "encaixa perfectament" amb les polítiques digitals del Govern català, i ha mostrat el seu compromís per ampliar l'activitat del centre.

Publicat: 22/05/2019

Etiquetes:innovació tecnologia intel·ligència artificial empresa

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Drons per salvar vides a la Mediterrània

  • 18/06/2019

El projecte FREEDA està destinat al desenvolupament d'un dron de reconeixement... Llegir més

Desenvolupen una aplicació de telemedicina per controlar les teràpies de ventilació mecànica als pacients

  • 17/06/2019

L’empresa OXIGEN salud, el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i IRB... Llegir més

El camí per millorar el control de l’aigua regenerada

  • 13/06/2019

Font: Article publicat al web d’Aigües de Barcelona. L'escassetat d’aigua ha... Llegir més