Una multinacional japonesa d'intel·ligència artificial desembarca a Barcelona

La multinacional japonesa NTT, un dels gegants en tecnologies de la informació, ha decidit instal·lar a Barcelona un dels seus centres de referència per a tot Europa amb una inversió prevista de 850.000 euros. Es tracta del servei d'intel·ligència artificial de l'empresa des d'on els experts en dades desenvoluparan els seus productes.

NTT és l'empresa tecnològica més important del Japó i compta, per ara, amb 130 tècnics especialistes treballant en tecnologia de dades i intel·ligència artificial. Ara comptarà també amb un grup de científics experts en dades i enginyers catalans i d'arreu.

La Generalitat va començar a treballar amb l'empresa nipona en el marc del Mobile World Congress 2019. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, es va reunir amb els representants de l'empresa a Barcelona, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró, va viatjar al Japó per acabar de tancar l'operació.

El director global de Tecnologia i Innovació (CTO) de NTT DATA, Tsuyoshi Kitani, considera que l'obertura d'aquest centre punter "encaixa perfectament" amb les polítiques digitals del Govern català, i ha mostrat el seu compromís per ampliar l'activitat del centre.

Publicat: 22/05/2019

Etiquetes:innovació tecnologia intel·ligència artificial empresa

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Innovació per una indústria agroalimentària segura, saludable i sostenible

  • 29/08/2019

El sector agroalimentari és una de les principals indústries de l’economia... Llegir més

Estudiaran el valor del temps de viatge dels usuaris per dissenyar sistemes de transport més adaptats

  • 18/07/2019

El projecte europeu MoTiV que analitzarà el valor del temps de viatge dels... Llegir més

Microxips fabricats a la UPC mesuraran el vent de Mart

  • 17/07/2019

El sensor de vent de l’instrument MEDA en el desenvolupament del qual ha... Llegir més