El ‘modus operandi’ de l’ETSEIB

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, ETSEIB, forma enginyers industrials des de fa més de 160 anys, adaptant-se als canvis acadèmics, tecnològics i socials i titulant professionals excel·lents.

Després de l’adaptació al l’EEES, l’enginyer industrial ha de cursar el Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials (4 anys) i el Màster Universitari en Enginyeria Industrial (2 anys). A l’ETSEIB es pot fer aquesta formació integral a més d’altres màsters especialitzats de l’entorn industrial (Automàtica i robòtica, Automoció, Energia, Enginyeria biomèdica, Logística, Transport i mobilitat, Nuclear i Organització). El Màster en Enginyeria Industrial compta amb vuit especialitats i amb la possibilitat de fer-lo conjuntament amb alguns dels màsters anteriors, obtenint un doble títol de màster.

En les noves titulacions a l’ETSEIB hem augmentat l’aprenentatge per projectes, incorporant assignatures específiques i impulsant projectes d’escola on grups d’estudiants desenvolupen íntegrament un projecte multidisciplinar i “aprenen fent”. Exemples d’aquests projectes són la 26 edició de la fira d’empreses Fòrum ETSEIB, la 9 edició del Fòrmula Student ETSEIB-Motorsport i dues motos, ETSEIBracing i Smart Moto Challenge.

L’ETSEIB té relació amb les més prestigioses escoles d’enginyeria d’Europa i d’Estats Units, on els nostres estudiants poden realitzar-hi projectes, estades i dobles titulacions. Més del 55% de l’estudiantat participa de la mobilitat internacional. Rellevant és també la relació amb empreses, amb les quals tenim aules i càtedres Universitat-Empresa i convenis de col·laboració i de transferència de tecnologia i amb les quals signem més de 800 convenis de cooperació educativa cada any per tal que els estudiants hi facin les seves pràctiques curriculars.

Tot això, acompanyat dels grups i instituts de recerca i de transferència de tecnologia fan de la nostra escola un referent a Catalunya en la formació de futurs enginyers, obtenint un índex d’inserció laboral superior al 90% i aconseguint que més del 85% dels titulats afirmin que tornarien a estudiar enginyeria industrial a la nostra escola.

Autor 1:

Neus Cónsul

Directora ETSEIB

Publicat: 10/03/2016

Etiquetes:ETSEIB neus consul enginyeria barcelona estudiar enginyeria

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Fòrums: l’oportunitat d’inici del món laboral pels estudiants d’Enginyeria

  • 15/03/2018

El Col·legi d’Enginyers i altres centres aprofiten els Fòrums per relacionar... Llegir més

El projecte “Detecció de situacions perilloses via Machine learning” guanya el Case Study de l’ETSEIB

  • 14/03/2018

“Els humans podem atribuir perill a una situació en fraccions de segons i... Llegir més

La UPC i SEAT signen un acord de col·laboració per al grau en Enginyeria d'Automoció

  • 27/09/2017

A partir del conveni de col·laboració signat per la UPC i SEAT, cinc... Llegir més