L’Institut de Radiofarmàcia Aplicada s’incorpora al Parc de Recerca Biomèdica

El nou Institut de Radiofarmàcia Aplicada de Barcelona (IRAB) creat recentment com una empresa per a la producció i l’abastiment de radiofàrmacs per PET (tomografia per emissió de positrons) s’ha establert al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i n’utilitzarà el ciclotró. El nou centre comptarà amb tres laboratoris dedicats a la producció de radiotraçadors amb equipaments d’última tecnologia, un laboratori de qualitat, un altre de producció i una zona tècnica.

Un equip de vuit persones està enllestint les dependències per a la síntesi de radiofàrmacs que s’utilitzen per al diagnòstic per la imatge molecular, serveixen per a la detecció i el seguiment de l’evolució de processos oncològics o neurològics i són útils en assajos clínics per al desenvolupament de nous fàrmacs.

L’IRAB està preparant la seva pròpia producció d’FDG, un anàleg de la glucosa marcat amb F-18. Un compost àmpliament utilitzat per visualitzar les cèl·lules cancerígenes, caracteritzades pel consum anormalment elevat de glucosa. “El nostre objectiu és aconseguir la primera autorització de comercialització cap a la tardor de l’any 2017", ha afirmat la directora de l’IRAB, Mireia Alabart.

Publicat: 02/01/2017

Etiquetes:Institut de Radiofarmàcia Aplicada de Barcelona (IRAB) Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) ciclotró Enginyeria recerca innovació biomedicina

Comparteix a
Cap vot de moment