L’ICFO i l’spin-off Quside creen un laboratori que desenvoluparà tecnologies de processament quàntic

Les tecnologies de nova generació busquen aprofitar el poder de la física quàntica, però hi ha molts problemes que els ordinadors i el hardware d’avui en dia no poden fer front. És per aquest motiu que l’ICFO, juntament amb el seu spin-off Quside Technologies, crearan un nou Laboratori Conjunt de Processament Quàntic. L’objectiu és produir noves tecnologies de processament que accelerin la capacitat computacional, així com optimitzar la potència i reduir els costos d’aquestes. 

El laboratori funcionarà com una incubadora d’idees

Quside desenvolupa, a base d’explotar les tecnologies fotòniques, productes que ofereixen una seguretat i un rendiment sense precedents per a la informàtica científica. El 2011 van presentar la seva primera patent, i l’any 2017, durant la Launchpad de l’ICFO (la plataforma a través de la qual es presenten i desenvolupen idees innovadores), Quside va constituir-se com a spin-off. Carlos Abellan, cofundador i CEO de Quside, comenta que a l’equip “estem entusiasmats d’associar-nos amb L’ICFO per accelerar el desenvolupament de noves tecnologies de processament quàntic”. Per altra banda, Lluís Torner, director de l’ICFO, afirma que “el laboratori permetrà l’exploració de conceptes innovadors en el processament quàntic”. 

Els projectes que llançarà el laboratori, el qual funcionarà com una incubadora d’idees, combinaran les habilitats de l’equip de Quside amb la gran experiència de recerca de primer nivell mundial de l’ICFO. Es tracta d’un laboratori “construït a la frontera entre la física quàntica i el processament de dades, que permetrà el desenvolupament i l’avanç de noves tecnologies de processament de dades basades en la quàntica”, tal i com afirma José Martínez, director de l’Equip de Computació Avançada de Quside. 

La cursa per aprofitar el poder de la física quàntica de cara les tecnologies de properes generacions ja ha començat, i amb aquest nou laboratori, tant l’ICFO com Quside han aconseguit estar a primera línia. 

 

Publicat: 04/10/2019

Etiquetes:ICFO Quside Technologies física quàntica laboratori processament quàntic noves tecnologies data processing

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

L’Institut de Ciències Fototòniques dirigirà dos projectes de la Comissió Europea sobre física quàntica

  • 31/10/2018

L’Institut de Ciències Fototòniques (ICFO) és l’únic centre espanyol escollit... Llegir més

Investigadors de l'ICFO construeixen una xarxa d'informació quàntica híbrida

  • 23/11/2017

En un estudi publicat recentment a Nature, els científics de l'Institut de... Llegir més