L’Estat Espanyol concedirà 97,5 milions d’euros en préstecs a la Indústria 4.0

El Govern Espanyol, a través del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, invertirà 97,5 milions en préstecs amb un 0% d’interès per a promoure la digitalització entre les empreses espanyoles que tenen caràcter industrial i que aborden temàtiques com plataformes col·laboratives, fabricació additiva, robòtica avançada o embedded systems.

Segons han anunciat els seus responsables, es concediran ajudes per un total de 97,5 milions d'euros a projectes vinculats al que es coneix com Indústria 4.0. Des del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme han manifestat que els projectes que es beneficiaran d'aquest impuls econòmic tindran a veure amb la investigació, el desenvolupament experimental o, directament, amb la innovació.

Aquestes ajudes es materialitzaran en forma de préstecs amb un interès del 0%, que els beneficiaris estan obligats a retornar abans de superar els 10 anys, amb 3 de carència. "El volum de les ajudes dependrà de la dimensió de l'empresa, així com de la tipologia del projecte que es presenti", assenyala l'organisme encarregat de gestionar aquesta iniciativa. Com a requisit, tota empresa industrial interessada en acollir-se a aquests préstecs ha d'haver estat fundada abans de l'any 2013.

Publicat: 14/07/2016

Etiquetes:industria 4.0 prestec robòtica embedded systems fabricació additiva

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Tendències en robòtica 4.0

  • 11/07/2018

El mes d’abril passat es va celebrar una nova edició de la Hannover Messe, la... Llegir més

El SIL 2018 reivindica el rol de la logística com un dels motors de l’economia mundial

  • 20/06/2018

SIL BARCELONA va reunir més de 650 empreses de les quals els 40% eren... Llegir més

La transformació digital de les organitzacions

  • 14/06/2018

El passat 23 de maig, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya va... Llegir més