L'enllumenat públic dels ajuntaments de Balears haurà de ser amb bombetes LED en cinc anys

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de Balears, Marc Pons, ha anunciat que la futura Llei del canvi climàtic contemplarà que tot l'enllumenat públic serà amb bombetes LED en un termini de cinc anys. L'objectiu del govern balear és arribar a 2050 amb una petjada ecològica 100% lliure d'emissions contaminants.

Pons ha fet aquest anunci després de la reunió mantinguda a l'Ajuntament de Sant Lluis amb els membres del Consell Executiu de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), en què també han participat els directors generals d'Energia i Canvi Climàtic, Joan Groizard, i el de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu.

"Una de les mesures vinculades a l'eficiència energètica és que tot l'enllumenat sigui amb bombetes led en un termini de cinc anys, fet que suposaria rebaixar un 60% les emissions i reduir un 60% la factura de la llum", ha afirmat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat.

Un altre dels temes que s'han tractat en el marc de la futura Llei de canvi climàtic és el càlcul de l'anomenada "petjada de carboni" per comptar amb informació de les actuacions dels diferents municipis i anar reduint les emissions. "La implicació dels ajuntaments és fonamental i hi ha una predisposició de treballar de manera conjunta amb una filosofia compartida per arribar a 2050 amb emissions zero", va afirmar Marc Pons.

 

 

Publicat: 24/10/2017

Etiquetes:LED govern balear ajuntaments balears Illes Balears

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El led arrela en el món de l’horticultura

  • 03/10/2018

TEXT: LORENA FARRÀS PÉREZ Per créixer, les plantes necessiten terra, aigua i... Llegir més

Entra en vigor la normativa europea que prohibeix vendre i fabricar bombetes halògenes

  • 03/09/2018

El passat 1 de setembre va entrar en vigor la normativa europea que prohibeix... Llegir més

VÍDEO: Elèctrica, sense radis i amb llums LED, la bicicleta del futur?

  • 18/07/2016

The Cyclotron és una bicicleta elèctrica fabricada en fibra de carboni i les... Llegir més