L'empremta dactilar deixa pas al reconeixement facial, un sistema que s'ha tornat molt segur

La tecnologia del reconeixement facial té una llarga història, en els seixanta ja van néixer els primers sistemes que reconeixien rostres, encara que tenien greus problemes de seguretat. En aquests últims anys, els avenços tecnològics han fet passos de gegant fins que al 2001 es va emprar aquest sistema de videovigilància a la Super Bowl, on es van arxivar fotografies dels sistemes de vigilància i es van comparar amb bases de dades digitals.

La tecnologia de diferents països, entre ells Alemanya, Anglaterra, Estats Units i Espanya, estan a favor d'establir aquest sistema de seguretat per a, per exemple, buscar delinqüents, ja que els mètodes rudimentaris utilitzats fins ara, fotografies, cartells o empremtes digitals comporten diferents errors.

Amb la globalització, la seguretat a les grans ciutats s'ha multiplicat, a Londres, per exemple, un turista que passeja pels seus carrers és gravat aproximadament per 300 càmeres al dia. Només en aquesta ciutat n’hi ha instal·lades més de 400.000. Amb aquests enregistraments, la tecnologia i el reconeixement facial, és possible detectar a la persona, accedir a les bases de dades policials i alertar en temps real de la presència d'un terrorista o d'un delinqüent perillós. Un avanç tecnològic desenvolupat a Catalunya per l'empresa Herta Security, la creadora d'aquest programari de reconeixement facial, és el més ràpid fins a la data, per això entre els seus clients trobem a la UEFA o el museu Louvre de París.

Els bancs també se sumen

A Espanya, el reconeixement facial està tenint molt èxit en el sector de la banca. Amb el sistema d'Apple FaceID, Caixabank permet accedir a la seva aplicació del mòbil amb el reconeixement facial. Un altre banc que s'ha sumat ha estat el BBVA, que permet obrir un compte amb un autoretrat, per fer més senzill un tràmit que havia estat percebut fins ara com a molt complex. A més a més, el BBVA també confia en l'escàner d'iris per evitar recordar contrasenyes i poder accedir més ràpidament.

Publicat: 03/01/2019

Etiquetes:reconeixement facial tecnologia aplicació mòbil innovació

Comparteix a
Cap vot de moment