L’Empire State, un exemple d’eficiència energètica

Relacionem eficiència energètica amb edificis nous i és un error. Aquí tenim l’exemple més clar que també es pot aconseguir ser eficients amb reformes i arranjaments en edificis antics. El mític edifici americà Empire State ha aconseguit reduir la seva factura energètica per ser més sostenible. En 10 anys han fet una inversió de 550 milions de dòlars per estalviar en consum energètic. Han canviat fins a 3 milions de bombetes i també la composició de les finestres. Tots aquests canvis han suposat la reducció de la factura energètica en un 40%. El que es tradueix en 4 milions de dòlars.

L’edifici novaiorquès  va ser construït l'any 1931 i ha ostentat el títol d'edifici més alt del món durant més de 4 dècades, concretament des de 1931 fins a 1972. La icona mundial en el que a gratacel es refereix també va aconseguir convertir-se en 2011 en l'edifici més alt del món amb la certificació Leadership in Energy and Environmental Design (LLEGIU). Un guardó lliurat per l'O.S Green Building Council (USGBC) que assegura la seva eficiència energètica.

Com ho han fet?

Control d'il·luminació i endolls intel·ligents: mitjançant fotosensors regulables és possible reduir la intensitat lluminosa en els diferents espais. També s'usen sensors de presència en els llocs de treball.

Unitats de tractament d'aire: en el seu moment van reemplaçar les unitats de volum constant per unitats de cabal variable amb una disposició nova per a obtenir una major eficiència.

Control de ventilació a demanda: implementació de sensors de CO2 per a controlar el cabal d'aire de l'exterior i possibilitant ajustar la producció de fred.

Barrera radiant: instal·lació de més de 6.000 barreres reflectores darrere de les unitats de radiació del perímetre de l'edifici.

Nous vidres: per a evitar pèrdues de temperatura es va modificar l'aïllament de més de 6.500 finestres utilitzant als vidres film reflector i gas aïllant.

Reforma de la planta tèrmica: substitució de quatre refrigeradores industrials, millores en el control, variadors de freqüència i bypass de circuit primari.

Actualització dels sistemes de control digital (DDC): gràcies a ella el control dels sistemes energètics pot exercir-se directament des d'Internet.

Accés a la gestió energètica dels inquilins: d'aquesta manera, les companyies amb oficines a l’Empire State Building tenen el control sobre el seu consum energètic i recomanacions per a ser més sostenibles. 

Publicat: 08/08/2019

Etiquetes:Empire State eficiència energética energia

Comparteix a
Cap vot de moment