Investigadors creen la primera flor biònica

Un grup d'investigadors de la Universitat de Linköping, a Suècia, ha aconseguit implantar un grup de circuits electrònics en el teixit vegetal d'una rosa. D'aquesta manera, han aconseguit crear la primera flor biònica, un avenç tecnològic que podria revolucionar la nostra concepció sobre la gestió de l'energia natural.
 
Aquest projecte, liderat pel Professor Magnus Berggren, ha aconseguit convertir una rosa en un circuit electrònic mitjançant la implementació d'un polímer líquid no agressiu, denominat com PEDOT:S-H, que s'ha injectat a la tija de la flor. Quan és absorbit pel seu sistema vascular, es converteix en un conductor de senyals elèctrics, funcionant com una sort de cable.
 
Aquesta va ser la primera etapa d'aquesta recerca. El polímer va permetre que l'aigua i els nutrients circulessin per la flor sense alterar el seu cicle de vida i va obrir la possibilitat d'analitzar la informació recaptada a través del circuit natural per comprendre el seu funcionament.
 
En la segona etapa del projecte, el Dr. Eliot Gomez va anar més enllà i va aprofitar la nova infraestructura de la flor per implantar en el teixit vegetal una altra variant del polímer capaç de formar una capa de "píxels" que variaven la intensitat del seu color si li apliquen variacions de voltatge.
 
Existeix una àmplia gamma d'aplicacions possibles per a aquesta nova tecnologia. Aviat serà possible tirar a les escombraries l'arbre nadalenc amb il·luminació artificial per adquirir un arbre biònic.
 
TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D'ARXIU

Publicat: 04/04/2016

Etiquetes:flor bionica rosa bionica linkoping investigació Suècia

Comparteix a
Cap vot de moment