Intel·ligència artificial, internet de les coses i robòtica protagonitzaran el MWC 2017

Intel·ligència artificial, internet de les coses i robòtica han deixat de ser una promesa per convertir-se en una realitat de negoci i seran les protagonistes de la propera edició del Mobile World Congress d'enguany, segons la consultora tecnològica Accenture.

L'internet de les coses brillarà en tres àmbits: el cotxe, la casa connectada -amb especial rellevància en els assistents virtuals basats en la veu- i la indústria, ha dit en roda de premsa el director d'Accenture Digital, José Luis Sancho.

Seguint aquesta tendència també es parlarà durant el MWC, que se celebra la setmana vinent a Barcelona, dels riscos de seguretat i privadesa i de la transparència de les dades associades a un món ple de sensors que recol·lecten informació. Els robots, entesos com a dispositius amb intel·ligència per realitzar determinades tasques, i la intel·ligència artificial estaran molt presents a la fira. Especialment, ha destacat Sancho, les màquines que aprenen per si mateixes a partir d'algorismes ("machine learning").

L'oferta de serveis a través de chatbots, les transaccions segures realitzades gràcies a la tecnologia blockchain i l'ús de plataformes tecnològiques per propiciar la mobilitat i l'eficiència dins de les empreses seran uns altres dels temes candents, segons el parer del directiu. Si, en els seus orígens,  les xarxes socials van ser el tema principal del MWC i en els últims anys el focus va derivar cap als dispositius tecnològics, per aquest 2017 Accenture preveu que el Congrés es converteixi en l'esdeveniment de referència del món digital, en una "fira multisectorial" en la qual conèixer com evolucionaran els diferents negocis en l'àmbit digital.

No es tracta de prototips, sinó de casos concrets d'aplicació: al congrés podrà veure's com la tecnologia entra en els processos de negoci de sectors tan diferents com la banca, els viatges, les fàbriques o el sector energètic. La consultora portarà al MWC un sistema de telemetria i anàlisi de dades en temps real de la moto del pilot Jorge Lorenzo i un projecte de mina connectada en la qual tot -des dels treballadors a les màquines- està controlat per sensors per fer un seguiment de la productivitat i el volum d'extracció.

Accenture també exhibirà un holograma interactiu de la ciutat de Barcelona que mostrarà en temps real el comportament de la ciutat amb variables com la recollida d'escombraries, el trànsit, les emergències, la contaminació acústica o els paràmetres ambientals.

Publicat: 21/02/2017

Etiquetes:MWC mobile world congress robòtica iot

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Les quatre novetats estrella del Mobile World Congress 2018

  • 05/04/2018

NAPBOX, LES CABINES FUTURISTES PER DESCANSAR I FER LA MIGDIADA Aquest giny... Llegir més

Tecnologia mòbil made in .CAT al Mobile World Congress

  • 22/02/2016

Barcelona s'ha convertit, des d'avui i fins el proper 25 de febrer, en la... Llegir més