Les innovacions en mobilitat arriben a Barcelona

Durant els darrers mesos, l’Ajuntament de Barcelona ha apostat per la millora d’una mobilitat sostenible, eficient i saludable per tal de reduir la contaminació (emissions de gasos d’efecte hivernacle principalment) i les congestions, entre d’altres.

En aquest context, la mobilitat elèctrica té un paper molt rellevant. Una de les prioritats de l’actual Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018 és apostar pels modes més eficaços i de transport col·lectiu, a més de prioritzar els vehicles privats més eficients, com són els vehicles elèctrics.

Les últimes innovacions al sector mobiliari s’han trobat al Mobile World Congress on Seat, entre altres, ha presentat Xmoba, la novetat més rellevant relacionat amb el sector. Xmoba es una nova companyia creada per la marca espanyola que es centrarà en noves àrees tecnològiques relacionades amb la mobilitat.

La mobilitat elèctrica doncs, aporta avantatges energètics, ambientals i econòmics. En l’àmbit energètic, són mes eficients, afavoreixen la integració de les energies renovables i afavoreixen l’autoconsum. En termes ambientals, no generen emissions, ni partícules amb emissions locals com el CO o CO2, i disminueixen la contaminació acústica. Finalment, en termes econòmics, accleren el desenvolupament de les xarxes intel·ligents d’energia, contribueixen al reequilibri territorial i consoliden un sector industrial innovador.

Segons Seat, Xmoba “tindrà com a principal objectiu identificar, testejar, comercialitzar i invertir en projectes que contribueixin a impulsar solucions que millorin la mobilitat del futur”.

Entre els primers projectes de Xmoba  hi destaca “justmoove” una nova plataforma de serveis que ofereix diverses funcions als usuaris, com reservar o pagar aparcaments, peatges i repostatges.  Per altra banda, l’empresa també serà l’encarregada de la gestió d’activitats de Respiro.

 

Publicat: 21/03/2018

Etiquetes:innovació mobilitat mobile world congress barcelona Enginyeria SEAT Xmoba Justmoove Respiro

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Urbaser treballa per millorar les condicions de vida dels ciutadans

  • 08/06/2018

L'empresa té 25 anys d’història, dona servei a més de 50 milions de persones... Llegir més

Dissenyen una flota de llanxes robòtiques

  • 07/06/2018

El sector del transport és el responsable d'un quart de les emissions mundials... Llegir més

Nou dispositiu per la detecció de fugues de gas

  • 06/06/2018

El nombre de morts per incendis a les llars a Espanya va disminuir un 27%... Llegir més