Indústria i serveis tornen a facturar com abans de la crisi

La xifra de negocis de la indústria ha augmentat un 13,1% el mes de gener respecte el mateix mes del 2016, segons publica aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Per la seva banda, el sector serveis registra un creixement de la facturació del 7,7% aquest mateix mes, coincidint amb el final de les festes nadalenques.

Amb l’increment de la facturació de la indústria, el sector aconsegueix el seu millor resultat des de maig del 2006, quan les vendes van créixer un 13,9%. És, a més, el tercer augment consecutiu de la taxa interanual que d'un mes per l’altre ha pujat més d’un 10%. Per la seva banda, les comandes han registrat al gener el seu major increment interanual des de març del 2011 amb un creixement de l’11,7% després d'haver caigut al desembre en un 3%.

Corregit l'efecte calendari i l’estacionalitat, la xifra de negocis de la indústria s’ha incrementat un 7,1% el passat mes de gener en taxa interanual, xifra un set dècimes superior a la de desembre i la més elevada des d'agost del 2011. Mentre que les comandes del sector han crescut un 6%, la qual cosa significa 5,4 punts superior a la de desembre de 2016, que ha augmentat un 0,6%.

Per altra banda, amb l’increment de la facturació en el sector, els serveis encadenen 41 mesos d'ascensos interanuals i és la xifra més elevada des de febrer del 2008, quan va registrar una expansió de la seva facturació del 7,8%. L’avanç interanual que registra durant el mes de gener és del 5,3%, el que representa un nou dècimes per sota de l’experimentat al desembre quan va incrementar un 6,2%.

Les dades de l'INE reflecteixen que l'ocupació en el sector serveis ha augmentat en el primer mes de l'any un 2,4% en taxa interanual, el mateix percentatge que al desembre. Amb aquest repunt, el sector suma ja 33 mesos de creixement interanual de l'ocupació després de gairebé tres anys de caigudes. En termes mensuals i eliminat l'efecte de calendari i l’estacionalitat, la facturació del sector serveis ha retrocedit un 0,4%, en contrast amb l'avanç del 0,6% experimentat al desembre i amb l'avanç del 0,4% d'un any abans.

Publicat: 23/03/2017

Etiquetes:automatització industrial indústria

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

“Packaging Engineering”, dos conceptes indestriables

  • 11/04/2017

Catalunya té una llarga trajectòria industrial que es remunta a mitjans del... Llegir més

El II Fòrum Indústria 4.0 dels Enginyers de Catalunya

  • 11/04/2017

El 2 de juny se celebra el II Fòrum Indústria 4.0, un esdeveniment obert a... Llegir més

Advanced Factories supera expectatives d'assistència i obre a les PIMES les tendències de la Indústria 4.0

  • 08/04/2017

Advanced Factories, la fira d'innovació, automatització i indústria 4.0, que... Llegir més