Inagurat el pont penjant más llarg d’Àfrica

El pont Maputo és la infraestructura més cara construïda des de la independència de Moçambic el 1975, el cost total ha ascendit a 785.500.000 de dòlars i ha estat finançat en un 95% per una línia de crèdit de la Xina, que ha aportat matèria primera i part de la mà d'obra. Per tornar el préstec el pont comptarà amb un peatge durant dues dècades, amb un període de gràcia de cinc anys i un 4% d'interès.

El projecte del pont portava retardant anys, ja que la seva inauguració estava prevista per al 2014 amb finançament de Portugal, però el país va desistir en el projecte i el pont va quedar parat. La potència Xina va ser la que va rescatar el projecte a mans de la Corporació Xina Road and Bridge (CRBC). Tot i que no era la primera vegada que el país asiàtic construïa a Àfrica ja que ells van ser els responsables de la construcció de l'aeroport de Maputo i altres infraestructures de menor envergadura.

La construcció va durar 4 anys i s'han emprat 75 tones d'acer i 300 mil metres cúbics de formigó. Tot això repartit en els seus més de 3 quilòmetres de llarg i salva 680 metres sobre la badia de Maputo i s'eleva 60 metres sobre el nivell de l'aigua. Està compost per dos carrils d'anada i dos de tornada unint el nord i el sud de la badia de la capital de Moçambic amb  l'enclavament turistic de Punta d'Or, pròxim a la frontera amb Sud-àfrica. El trajecte s’ha reduït de 6 hores a 90 minuts. El que permet una millora dels negocis i dels turismes. 

L'obra ha estat en gran part del país africà, la CRBC capacitar a més de 5.000 locals per a diversos llocs de treball requerits per al projecte, des de soldadures i doblat d'acer fins operacions de maquinària. La formació d'aquests locals beneficiarà el país ja que podran aplicar els coneixements adquirits a altres necessitats de construcció del país. La resta de professionals van arribar des de la Xina així com 50 enginyers de països com Alemanya, Anglaterra, Rússia i Grècia.

Publicat: 20/11/2018

Etiquetes:pont àfrica China penjant Enginyeria

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El pont sobre el mar més llarg del món està a la Xina

  • 30/10/2018

El pont sobre el mar més llarg del món mesura 55 quilòmetres, connecta Hong... Llegir més

El tercer pont sobre l’estret del Bòsfor

  • 30/08/2016

El tercer pont sobre l’estret del Bòsfor a Istanbul, anomenat Yavuz Sultan... Llegir més

VÍDEO. Gran obra a la Xina: un pont de vidre a 300 metres d’alçada

  • 26/08/2016

S’ha inaugurat el pont situat al Gran Canó de Zhangjiajie, a la província de... Llegir més