Històric acord mundial per a la reducció d'emissions de CO2 al sector de l'aviació

L'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) ha aconseguit que la majoria dels països membres, entre els quals hi ha l’estat espanyol, arribi a un primer Acord Internacional per a la Reducció d'Emissions de CO2 en l'Aviació que començarà a implantar-se l’any 2021 i s'estendrà, inicialment, fins al 2035.

En termes generals, l'acord suposa la limitació del creixement d'emissions del conjunt de l'aviació mundial a partir de la propera dècada 2020. Des d’aquell moment, aquelles companyies aèries que superin els límits assignats hauran d'adquirir drets d'emissió equivalents d'una altra companyia o establir determinades iniciatives compensatòries.

Per al compliment dels pactes, Espanya ha signat un acord amb països de Llatinoamèrica orientat a fomentar la cooperació en la identificació i certificació de projectes d'eficiència mediambiental, així com en la construcció del sistema de verificació i registre d’emissions. L’estat, paral·lelament, seguirà contribuint en les tasques de l’OACI amb el desenvolupament de metodologies exigents de validació i certificació que permetin que els projectes de reducció d'emissions de CO2 siguin segurs i fiables.

La importància de l’acord internacional rau, a més, en l’adhesió voluntària i el compromís d’implantació del sistema dels països o regions que més contribueixen al transport aeri del món, entre els quals hi ha Estats Units, la Xina, la Unió Europea, Austràlia i el Japó. El tractat ha estat capaç d'acomodar les sensibilitats dels països en vies de desenvolupament, que han defensat un tractament diferenciat per no perjudicar-ne el creixement econòmic en les pròximes dècades. Les companyies aèries, per la seva part, també han celebrat l'acord que garanteix la sostenibilitat mediambiental, evita distorsions de mercat i garanteix la seguretat jurídica.

Publicat: 14/11/2016

Etiquetes:medi ambient aviació CO2 contaminacio eficiència mobilitat transport

Comparteix a
Mitja: 1 (1 vote)

Articles relacionats

Viatge a l'economia circular. La correcta gestió dels residus

  • 13/03/2019

Vivim en una societat que, sembla que per fi, s'ha adonat de la necessitat de... Llegir més

Mesures de restauració ambiental d’ICL a les mines de Súria i Sallent

  • 04/03/2019

L’activitat d’ICL Iberia Súria&Sallent es remunta al descobriment de la... Llegir més

L'ús del cartó en lloc del plàstic pot reduir les repercussions climàtiques de l'embalatge en un 99 per cent

  • 10/01/2019

Un estudi elaborat pel IVL Swedish Environmental Research Institute per a l’... Llegir més