El Grup de Treball de Software i Integració de la Comissió Indústria 4.0.

La Indústria 4.0 o 4a revolució industrial es fa possible pels avanços de tecnologies com els sensors i dispositius, cada cop més potents i més assequibles, les xarxes industrials i la connectivitat al núvol, l’analítica de dades per poder treure el suc i desencadenar accions o notificacions pertinents dels grans volums de dades resultant de la digitalització industrial. El software lliga tots els elements i dóna valor al conjunt.

El Grup de Treball Software i Integració forma part de la Comissió Indústria 4.0 amb l’objectiu de promoure espais de debat per analitzar i difondre informació sobre els aspectes de software i d’integració de la quarta revolució (o evolució) industrial. Aquest repte està molt lligat als esforços dels altres grups de treball de la comissió i per “avançar en la definició d’un marc de referencia de la Indústria 4.0”

Concretament, els objectius de la comissió són:

  • Promoure la difusió i suport al desplegament dels conceptes de software i solucions industrials més actuals entre els enginyers de les empreses catalanes.
  • Compartir coneixement i experiències per enriquir el debat i la reflexió, i facilitar el networking entre el grup i altres entitats i persones.
  • Contribuir a la definició i implantació de les normatives de referència que actualment s’estan elaborant al voltant de Platform Industrie 4.0 (Alemanya) i la Internet Reference Architecture (IIRA) de l’Industrial Internet Consortium (IIC).
  • Col·laborar amb les entitats que promouen la formació, recerca, desenvolupament i implantació del 4.0, aportant la visió estratègica dels enginyers.
  • Organitzar actes corporatius vinculats, com ara sessions informatives o visites als principals protagonistes i usuaris deI 4.0.

Us convidem a afegir-vos al grup de treball i per això esperem els vostres correus a michael.loughlin@enginyers.net

Autor 1:

Michael Loughlin

Responsable del Grup de Treball Software i Integració

Publicat: 07/07/2016

Etiquetes:industria 4.0 quarta revolució indústrial software integracio michael loughlin

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Tendències en robòtica 4.0

  • 11/07/2018

El mes d’abril passat es va celebrar una nova edició de la Hannover Messe, la... Llegir més

El SIL 2018 reivindica el rol de la logística com un dels motors de l’economia mundial

  • 20/06/2018

SIL BARCELONA va reunir més de 650 empreses de les quals els 40% eren... Llegir més

La transformació digital de les organitzacions

  • 14/06/2018

El passat 23 de maig, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya va... Llegir més