Un gran filtre industrial elimina gairebé totes les partícules fines i ultrafines

La companyia holandesa Envinity Group ha creat el que, assegura, és el primer aspirador gegant de partícules fines i ultrafines de la història. Es tracta d’un gran filtre industrial, fabricat en acer i de vuit metres de llargada, que s’instal·laria al capdamunt d’edificis de zones urbanes o properes a àrees industrials o aeroports. El sistema es va presentat el mes d'octubre passat a l'exposició OffshoreEnergy 2016 d'Amsterdam.

Segons es desprèn dels assajos que el Centre Neerlandès de Recerca en Energia (ENC) ha dut a terme sobre el prototip d’aquest filtre, el sistema està format per cinc subprocessos capaços d’aspirar l’aire en un radi de 300 m i fins a 7 km d’alçada. Gestiona fins a 80.000 m3 d’aire per hora i en filtra totes de les partícules fines PM 10 i PM 2,5 (de diàmetre inferior a 10 µm i a 2,5 µm, respectivament), i el 95% de les partícules ultrafines presents a l’aire.

 

Envinity Group creu que el funcionament i les prestacions del seu filtre demostraran que les normatives existents en el camp de les emissions han quedat obsoletes i se’n podrien redactar de més restrictives, ja queexisteix una tecnologia capaç de fer front al problema de manera eficaç..

Foto1: El prototip presentat al certamen Offshore Energy 2016 d’Amsterdam (© Envinity Group)

Foto2: Algunes de les prestacions del sistema de la companyia neerlandesa (© Envinity Group)

Publicat: 05/12/2016

Etiquetes:aire filtre industrial medi ambient sostenibilitat contaminacio partícules Envinity Group

Comparteix a
Mitja: 4 (2 votes)